Κρίσιμη συνεδρίαση λοιμωξιολόγων: Η «ώρα» της Μυκόνου – Έρχονται τοπικά lockdown σε Πάρο, Σαντορίνη και Ρέθυμνο;

Παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα, στα «ύψη» παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων - Υπό πίεση το ΕΣΥ

Must Read

Με το «βλέμμα στραμμένο» στα νησιά, η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να λάβει αποφάσεις που δεν θα οδηγήσουν σε φιάσκο… Μέχρι τώρα, η μέθοδος του «άνοιξε-κλείσε» δεν άλλαξε κάτι σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα, αντιθέτως έφερε μόνο αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε εστίαση και ψυχαγωγία δεν έχουν αλλάξει τον αριθμό των κρουσμάτων, αφού το ποσοστό θετικότητας όλο και αυξάνεται, όπως και η πίεση στο ΕΣΥ.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» το κυβερνητικό επιτελείο

Και ενώ τους τελευταίους μήνες, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες άκουγαν μόνο υποσχέσεις ότι θα παρθούν όλα τα μέτρα για να έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, πλέον βρισκόμαστε στην «καρδιά» ενός… «κατακόκκινου» -επιδημιολογικά- καλοκαιριού!

Και τα μέτρα συνεχίζουν χωρίς… αποτέλεσμα!

Το σενάριο νέων τοπικών lockdown είναι προ των πυλών… Η αρχή έγινε με τη Μύκονο, όπου απαγορεύτηκε μουσική και κυκλοφορία, και όπως όλα δείχνουν κοντά σε αυτό το σενάριο βρίσκονται και άλλα νησιά όπως, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η Πάρος κατέγραψε 221 κούσματα ενώ η Θήρα 193.

Μάλιστα, σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί τη Μύκονο και ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Συνεδριάζουν σήμερα οι Ειδικοί

Σήμερα, Πέμπτη 22/7 θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για να αποφασίσουν αν θα αρθεί το μίνι lockdown στο «νησί των ανέμων». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, πιθανότατα το τοπικό lockdown στη Μύκονο να  πάψει να ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά διαδραματίζονται εν μέσω υψηλής τουριστικής σεζόν, με τους  επιχειρηματίες να βρίσκονται στα «κάγκελα».

Στο «τραπέζι» θα πέσει και το ζήτημα του «κλεισίματος» και σε άλλα νησιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This