Πέμπτη 29/7/2021

Μπεκατώρου: «Ολυμπιονίκης με παρενόχλησε σεξουαλικά στα 16 μου – Ευτυχώς άκουσε το όχι»

Η Ολυμπιονίκης με ανάρτησή της, θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση και τον λόγο για τον οποίο έδωσε τη συνέντευξη

Μια αποκάλυψη έκανε η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία είχε βγει μπροστά κατά της σεξουαλικής κακοποίησης, μετά την εξομολόγησή της για βιασμό της από αθλητικό παράγοντα.

Αυτή τη φορά, η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης περιέγραψε στα «ΝΕΑ» πως στα 16 της, ένας Ολυμπιονίκης την παρενόχλησε σεξουαλικά, αλλά ευτυχώς άκουσε το όχι της: «Ήταν Σεπτέμβριος, κάναμε προπόνηση στον Πειραιά και επειδή φυσούσε πάρα πολύ δεν μπορούσαμε να βγούμε με το σκάφος. Εκείνος είχε ένα τζετ σκι και μου πρότεινε να πάμε να δούμε τον καιρό. Δέχτηκα. Κάποια στιγμή βγάζει το τζετ σκι και από την πίσω πλευρά της Μαρίνας Ζέας, προσποιούμενος ότι θέλει να φτιάξει κάτι, με ρίχνει πάνω στο τζετ σκι – υπόψιν ήταν 100 κιλά- και με κοιτάζει. Του λέω ‘τι κάνεις;’. Μου απάντησε ‘έλα τώρα, δεν θέλεις;’. Του απάντησα όχι και εκείνος με άφησε και επιστρέψαμε».

Πάντως όταν το είπε στον πατέρα της, αυτός αντέδρασε με έκπληξη: «Η αντίδρασή του ήταν η εξής: ‘Έλα ρε Σοφία, δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτός ο άνθρωπος ήθελε κάτι ερωτικό από εσένα. Από αυτόν έχεις να μάθεις πολλά, συνέχισε’. Φυσικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να με θέσει σε κίνδυνο. Απλώς δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του που ήταν 16 ετών, κάποιος άλλος το έβλεπε σαν γυναίκα. Κρίνοντας από τον ίδιο, αδυνατούσε να φανταστεί ότι ένας άνθρωπος πολύ μεγαλύτερος από εμένα θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο».

Σύμφωνα με την Σοφία Μπεκατώρου, κατέθεσε στον εισαγγελέα και αυτό το περιστατικό, «αλλά είναι δευτερευούσης σημασίας σε σχέση με αυτό που συνέβη από παράγοντα … κάτι που έθαψα, έσβησα. Έχει όμως μεγάλο κόστος, γιατί ό,τι θάβεις, το οποίο δεν έχει επουλωθεί, βγαίνει στην επιφάνεια».

Αντίδραση Μπεκατώρου: «Ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου»

Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης από την εφημερίδα και τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε, με αποτέλεσμα η πλειονότητα των ΜΜΕ να εστιάσει στο συγκεκριμένο θέμα, η Σοφία Μπεκατώρου με ανάρτησή της, θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση:

Με αφορμή τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 22/7/21 με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:
1) Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει και ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου ότι την παραχώρησα αποκλειστικά σε εκείνη δεν ευσταθεί. Η μόνη καταγγελία που έχει γίνει είναι αυτή που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν αποτελεί σημερινή καταγγελία, ούτε συνιστά το λόγο για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως εξ αρχής ξεκαθάρισα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Σχετικά με τις καταγγελίες περιστατικών κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου θέλω να τονίσω ότι έχουν κλείσει οριστικά.
2) Αυτό που έχει για μένα ύψιστη σημασία είναι το πώς συνολικά η κοινωνία, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς θα διαχειριστούμε φαινόμενα κάθε μορφής βίας στο παρόν και το μέλλον. Αυτό ακριβώς ήταν και το πλαίσιο στο οποίο έδωσα τη συγκεκριμένη συνέντευξη με την πεποίθηση, ότι αυτό θα αποτυπωνόταν τελικά και στο δημοσιευθέν υλικό, πράγμα που δεν έγινε και ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου.
3) Το σημείο που προβλήθηκε και μέσα από τους τίτλους αποτελούσε ένα μόνο μικρό κομμάτι της συζήτησης που διηγηματικά ανέφερα στη δημοσιογράφο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε το κεντρικό θέμα και το σκοπό της συνέντευξης.
4) Με βάση τα παραπάνω η ανάδειξη του θέματος της λεγόμενης καταγγελίας μου ως ουσία της συνέντευξης μέσα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου..» δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ