Επιστροφή στα πάτρια εδάφη για τους δύο τελευταίους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς του «Angelic Power»

Ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος έφτασαν σήμερα στην Ελλάδα

Must Read

Ολοκληρώθηκε η επιστροφή στην Ελλάδα όλων των ναυτικών που ήταν επί μήνες εγκλωβισμένοι στο πλοίο «Angelic Power» στην Κίνα.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, επέστρεψαν σήμερα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος.

«Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την επιστροφή στην πατρίδα, του πλοιάρχου και του υποπλοιάρχου, των δύο τελευταίων ναυτικών μας που παρέμεναν στο πλοίο “Angelic Power” στην Κίνα. Ευχαριστώ θερμά τα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών, που όλον αυτόν τον καιρό δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να εργάζονται για τον απεγκλωβισμό τόσο των Ελλήνων όσο και των Φιλιππινέζων ναυτικών», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Το πλοίο, το οποίο αριθμούσε 22 μέλη πληρώματος, με τα εννέα εξ αυτών να είναι Έλληνες, έφτασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020. Έκτοτε βρισκόταν εγκλωβισμένο στην ράδα Guishan της Κίνας λόγω οικονομικών διαφορών της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τον ναυλωτή. Το πλοίο μετέφερε κάρβουνο προερχόμενο από την Ινδονησία. Η οικονομική διαμάχη, ωστόσο, κράτησε εγκλωβισμένους τους ναυτικούς.

Επί μήνες τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας πάλευαν ώστε να απομακρυνθούν οι ναυτικοί από το πλοίο, στόχος που επετεύχθη σταδιακά (είχαν επιστρέψει τον Απρίλιο οι 6 Έλληνες ναυτικοί και ο τεχνικός επιθεωρητής του πλοίου) με τους τελευταίους δύο, τον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο, να φτάνουν και αυτοί σήμερα στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This