«Κεραυνοί» από Τσελέντη: Λάθος η κατασκευή του αεροδρομίου Καστελίου δίπλα σε ενεργό ρήγμα

«Η σεισμική ακολουθία στο Αρκαλοχώρι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα».

Must Read

Ο σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, εξαπέλυσε βέλη κατά της κυβέρνησης για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι δίπλα σε ενεργό ρήγμα, ενώ διέψευσε τα όσα κυκλοφόρησαν ότι οι σεισμοί στο Αρκαλοχώρι σχετίζονται με τα έργα κατασκευής.

«Είναι λάθος η κατασκευή του αεροδρομίου δίπλα στο ενεργό ρήγμα. Δεν έγινε καμία προσέγγιση ούτε από το κράτος, ούτε από την εταιρία, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η σεισμικότητα της περιοχής. Αν και η διεθνής πρακτική, δείχνει όπως π.χ. στην εξόχως σεισμογενή Ιαπωνία, ότι γίνονται τέτοιου είδους έργα», είπε στο «Ράδιο Κρήτη» ο κ. Τσελέντης.

Σε αντίθεση με τον Κώστα Παπαζάχο, ο οποίος έκανε λόγο για μεγάλη πιθανότητα ισχυρού σεισμού, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, εκτίμησε: «Οι ‘ρηχοί σεισμοί’ που καταγράφονται από τις 4 Ιουνίου στην περιοχή, θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες Υπάρχει μία υπαρκτή, αλλά πολύ μικρή πιθανότητα για ισχυρό σεισμό. Οι 6 σεισμογράφοι που τοποθετήθηκαν πρόσφατα και μετά από συνεννόηση με τον Δήμο Ηρακλείου, έχουν καταγράψει στην ευρύτερη περιοχή πάνω από 500 σεισμούς».

Εν τω μεταξύ, με χθεσινή του ανάρτηση, ο κ. Τσελέντης προειδοποιούσε: «Η ακολουθία στο Αρκαλοχώρι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΑ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This