«Φεύγει» ο ιός από τα αστικά κέντρα στην επαρχία – Τι λέει ο Θωμαΐδης

Ποιες περιοχές προκαλούν προβληματισμό

Must Read

Μεταφέρεται ο ιός στις επαρχιακές πόλεις, σύμφωνα με τις αναλύσεις που γίνονται στα λύματα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η σχετική εικόνα σχετίζεται με τις μετακινήσεις και με τη μη χρήση μάσκας, όπως και με τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. 

«Υπάρχουν περιοχές, οι οποίες έχουν μια σταθεροποιητική τάση στην αύξηση του ιικού φορτίου, όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα, που σημαίνει ότι η διασπορά είναι σταθερή στην κοινότητα, αλλά και περιοχές, στις οποίες έχουμε μια σημαντική αύξηση. Μάλιστα, στην Αλεξανδρούπολη και στα Χανιά έχουμε για 2η συνεχή εβδομάδα μεγάλη αύξηση, δηλαδή υπάρχει αυξημένη διασπορά», επισήμανε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Θωμαΐδης: «Στην επαρχία ο ιός»

Ο καθηγητής ανέφερε ότι από την ανάλυση των λυμάτων παρατηρείται μικτή εικόνα στην επικράτεια ως προς τη διασπορά του ιού.

«Το στέλεχος Δέλτα μας εκπλήσσει κάθε εβδομάδα για το πόσο γρήγορα μεταδίδεται. Σύμφωνα με έρευνες, μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από το αρχικό στέλεχος. Γι’ αυτό ενώ περιμέναμε να επικρατήσει τον Σεπτέμβριο, ήδη έχει επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας», πρόσθεσε με νόημα ο κ. Θωμαΐδης.

Σύμφωνα με τα δεδομένα, ο κόσμος φεύγει από τα αστικά κέντρα και ο ιός μεταφέρεται. Ο αριθμός των κρουσμάτων θα κινηθεί και το επόμενο διάστημα στο επίπεδο των 3.500, ενώ υπάρχει πιθανότητα να φτάσουν το Αύγουστο ακόμα και τα 4.500 με την προϋπόθεση ότι ο εμβολιασμός διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This