Αποφυλακίζεται ο εκτελεστής του Παύλου Μπακογιάννη, Ηρακλής Κωστάρης

Ελεύθερος ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη!

Must Read

Αποφυλακίζεται 19 χρόνια μετά τη σύλληψη του το μέλος της “17 Νοέμβρη” Ηρακλής Κωστάρης ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Ηρακλής Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον ανέφεραν οι “σύντροφοι” του, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα, όπου παραθέριζε με την οικογένεια του.
Είχε αρνηθεί να απολογηθεί κατά την προανάκριση, ενώ στη συνέχεια είχε αρνηθεί τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση.
Στην απολογία του, ο Κωστάρης είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. “Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες” είχε αναφέρει.

Ωστόσο, από το προανακριτικό υλικό και τις απολογίες συγκατηγορούμενων του, προέκυψε η συμμετοχή του σε μεγάλο αριθμό ενεργειών.
Είχε ενταχθεί στην “17 Νοέμβρη” το 1987 μέσω του συγκατηγορούμενου του Παύλου Σερίφη, με τον οποίο μεγάλωσε στο ίδιο σπίτι, ενώ ήταν παιδικός φίλος και κουμπάρος με τον Κώστα Καρατσώλη, τον οποίο και στρατολόγησε στην οργάνωση.

Ο Παύλος Μπακογιάννης

Καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, ληστεία και συμμετοχή στην οργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία χρόνια ελάμβανε τις προβλεπόμενες πενθήμερες άδειες και επισκεπτόταν την οικογένεια του, ενώ ελάμβανε και εκπαιδευτικές άδειες σπουδάζοντας Πληροφορική.

Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στην Κεντρική Αποθήκη Υλικών (ΚΑΥΦ) των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Ηρακλής Κωστάρης αποφυλακίστηκε με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This