Αυτά είναι τα νησιά που… απειλεί με lockdown ο Χαρδαλιάς! (video)

Μύκονος, Ίος και έξι ακόμη δημοφιλείς νησιώτικοι τουριστικοί προορισμοί σε κατάσταση «κόκκινου» συναγερμού

Must Read

Σε προειδοποιήσεις αρκέστηκε, προς το παρόν, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας πως η Μύκονος η Ίος και έξι ακόμη δημοφιλή νησιά, βρίσκονται «ένα βήμα» από το να τεθούν υπό καθεστώς νέων περιοριστικών μέτρων (τοπικά lockdowns).      

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ανακοινώνοντας, παράλληλα, τον νέο επιδημιολογικό χάρτη της Ελλάδας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Μύκονο και στην Ίο, λέγοντας πως η Επιτροπή έχει θέσει τα δύο νησιά σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης και ότι βρίσκονται «ένα βήμα» από το να υιοθετηθούν σε αυτά μέτρα όπως εκείνα που ανακοινώθηκαν για την Μύκονο πριν από 15 ημέρες. Όπως ανέφερε, η επιδημιολογική τους εικόνα προκαλεί έντονη ανησυχία και για το λόγο αυτό απηύθυνε έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς κάθε περαιτέρω επιβάρυνση ή διασπορά αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας

Παράλληλα επισήμανε πως ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί, επίσης, η επιδημιολογική εικόνα σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο, καθώς κι εκεί υπάρχει έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου, με σταθερά αυξητικές τάσεις να καταγράφονται ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο.

Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών

«Ζητούμε από τις τοπικές Αρχές, τους επισκέπτες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα μέτρα ατομικής προστασίας και τους κανόνες λειτουργίας, ειδικά στους χώρους υψηλού συγχρωτισμού», είπε, γνωστοποιώντας, παράλληλα, ότι οι έλεγχοι στις περιοχές αυτές θα συνεχιστούν με εντατικότατους ρυθμούς και με ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση για την εισήγηση του αμερικανικού CDC για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και από εμβολιασμένους, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε: «Οι εικόνες που βλέπω εκεί έξω με λυπούν. Φυσικά και το μέτρο της μάσκας θα αφορά όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Οι ανεμβολίαστοι, ωστόσο, παίζουν με τη ζωή τους και, δυστυχώς, παίζουν και με τις ζωές των άλλων».

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τόνισε ότι, με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, στην επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί η άνοδος σε ό,τι αφορά στα κρούσματα και τις νοσηλείες, συστήνοντας για ακόμη μια φορά σε όλους όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το πράξουν.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε, επίσης, ότι με τόσο μεγάλη διασπορά, και ένεκα της επικράτησης της παραλλαγής Δέλτα είναι φυσιολογικό να νοσήσουν και άτομα που έχουν εμβολιαστεί. Ωστόσο, δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά, καθώς ο εμβολιασμός παραμένει το κατεξοχήν όπλο μας απέναντι στον ιό και τις μεταλλάξεις του. «Να θυμίσω ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας, το 99% όσων νοσηλεύτηκαν ήταν άτομα είτε ανεμβολίαστα, είτε μερικώς εμβολιασμένα με μία δόση», κατέληξε.

  • Παρακολουθήστε την ενημέρωση στο ακόλουθο link:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This