Μνημείο Πεσόντων του Έπους του ’40 στο Καλπάκι με χρηματοδότηση της Βουλής

«Η Βουλή σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους 14.000 ανθρώπους που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την ελευθερία της χώρας μας»

Must Read

Υπογράφηκε η Σύμβαση μεταξύ της Βουλής και του Δήμου Πωγωνίου για τη χρηματοδότηση ανέγερσης Μνημείου Πεσόντων στις μάχες του Έπους του 1940 στο ηρωικό Καλπάκι. Για την υλοποίηση του έργου η Βουλή θα προσφέρει 600.000 ευρώ, ενώ τη μελέτη και τη υλοποίηση ο Δήμος Πωγωνίου με τη συνεργασία και τη βοήθεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η ανέγερση του μνημείου εντάσσεται σε μια ευρύτερη ενότητα ιστορικού Πάρκου, που θα δημιουργηθεί στο Καλπάκι, με την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος Ιστορικού Μουσείου και με την ανάδειξη των σημείων όπου έγιναν οι μάχες του έπους του ΄40.

Παρόντες στην υπογραφή της Σύμβασης ήταν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Πρόεδρος του Σωματείου Συγγενών Πεσόντων του έπους του ΄40 και πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής και Υπουργός κ. Γεώργιος Σούρλας, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης και στελέχη του Δήμου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε: «Η Βουλή σήμερα εκπληρώνει ένα ιστορικό χρέος απέναντι στους 14.000 ανθρώπους που έπεσαν στα πεδία των μαχών για την ελευθερία της χώρας μας. Σήμερα αποφασίζουμε να ολοκληρώσουμε μια παλιά δέσμευση της Βουλής που είχε αναληφθεί ήδη υπό την προεδρία του αείμνηστου Δημητρίου Σιούφα και είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο του 2009. Η μελέτη είναι έτοιμη, η Βουλή με ομόφωνη απόφαση της Διασκέψεως των Προέδρων ενέκρινε τη χρηματοδότηση και σήμερα υπογράφουμε τη σύμβαση με τον Δήμο Πωγωνίου για την υλοποίηση αυτής της χορηγίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο και υπεξαίρεσαν χρήματα από τα Λουτρά Λαγκαδά!

Σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες

More Articles Like This