«Κυνηγητό» για να γλιτώσουν το lockdown: Αστυνομικοί στην Μύκονο μοιράζουν μάσκες – «Λουκέτο» σε γνωστά μαγαζιά

Must Read

Επί ποδός βρίσκονται τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και οι Αρχές του νησιού της Μυκόνου υπό τον φόβο ενός νέου lockdown.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, η Δημοτική Αστυνομία ανέλαβε δράση, μοιράζοντας στους τουρίστες προστατευτικές μάσκες, με σκοπό την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Η κίνηση έρχεται να προστεθεί σε ένα σύνολο προσπαθειών που καταβάλλονται το τελευταίο διάστημα στο νησί των Ανέμων, προκειμένου να μην επιβληθούν ξανά οι περιορισμοί, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής. Σε κάθε περίπτωση, μία τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε σφοδρές αντιδράσεις στους τοπικούς φορείς, αφού θα ήταν ικανή να καταστρέψει την τουριστική κίνηση στο πικ της σεζόν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, δήλωσε: «σε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την χορηγία του Δήμου Μυκόνου, αστυνομικοί μοιράζουν από χθες μάσκες στους επισκέπτες του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας, σε συνεννόηση και με το Σωματείο Επιχειρηματιών της περιοχής. Η θωράκιση της δημόσιας υγείας απαιτεί συνεργασία, συνέργειες και το κυριότερο δράσεις σε καθημερινό επίπεδο από όλους μας. Η τοπική μας κοινωνία αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη σημερινή κατάσταση και προσπαθεί να συνδυάσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών με την συνεπή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».

«Λουκέτο» σε μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα

Η προσπάθεια που γίνεται στο νησί των Ανέμων, ώστε να γλιτώσει ένα νέο lockdown, αποτυπώνεται και στα λουκέτα που «έπεσαν» σε γνωστά μαγαζιά, που δεν τηρούσαν τα μέτρα του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σφράγισαν για δύο ημέρες γνωστό beach restaurant. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της, επισκέφθηκαν την επιχείρηση «Jackie O», η οποία μπήκε στο στόχαστρο λόγω προηγούμενων διαπιστώσεων παραβατικότητας την τελευταία τετραετία, αλλά και λόγω ερωτημάτων σε σχέση με ορισμένα φορολογικά της μεγέθη και υποχρεώσεις.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για 45 σετ ομπρέλας-ξαπλωστρών, με τιμές ενοικίασης 35 και 45 ευρώ/σετ, συνολικής αξίας 1.675 ευρώ.

Λουκέτο δύο ημερών επιβλήθηκε και στο εστιατόριο της Χριστίνας Παππά. Η ηθοποιός και επιχειρηματίας, θέλοντας να σχολιάσει το γεγονός, τόνισε ότι είναι άδικο μέσα στο πικ της τουριστικής περιόδου να σφραγίζεται ένα μαγαζί από τα έσοδα του οποίου κερδίζει και το κράτος.

Στο εστιατόριο της με την επωνυμία Tokyo Jo, εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις μετά από έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της ΑΑΔΕ.

Την ίδια ώρα, οι Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, καθώς ξέφρενα κορωνοπάρτι διοργανώνονται και σε βίλες αλλά και σε σκάφη. Καταβάλλονται ωστόσο προσπάθειες από επιχειρηματίες κέντρων διασκέδασης, όπως από τον «Scorpio», ώστε η κατάσταση να μην ξεφύγει από τον έλεγχο. Έξω από το κέντρο, συγκεκριμένα, έχουν τοποθετηθεί δυο κοντέινερ για διενέργεια είτε μοριακών είτε γρήγορων ελέγχων ώστε να υπάρχει εικόνα για το ιικό φορτίο.

«Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα»

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς εξηγεί, πως σε περίπτωση που χρειαστεί θα ληφθούν νέα μέτρα στην Μύκονο.

«Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες και πολίτες που κρατούν τα μέτρα, αλλά κάποιοι άλλοι τα παραβιάζουν, υπάρχει ασυδοσία. Εάν δούμε ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ότι έχουμε συνεχώς νέες συρροές, ότι δεν μπορούμε να στεγανοποιήσουμε τις υπάρχουσες, προφανώς θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Είναι κάτι που το απευχόμαστε, μέτρα σαν αυτά που πήραμε στη Μύκονο πριν από λίγες ημέρες» σημειώνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This