Καθ΄οδόν νέα μέτρα: Ποια δημοφιλή νησιά είναι λίγο πριν από μίνι-lockdown

Ο κορωνοϊός «στοιχειώνει» τη φετινή τουριστική περίοδο - «Δεν στοχοποιούμε νησιά» λέει ο Χαρδαλιάς

Must Read

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι επιχειρηματίες όλων των δημοφιλών, τουριστικών προορισμών, καθώς τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω του υψηλού ποσοστού κρουσμάτων, με το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ή μίνι lockdown να είναι προ των πυλών…

Στο «κόκκινο» δημοφιλή νησιά 

Δεκάδες κρούσματα καταγράφονται καθημερινά στα τουριστικά μέρη της χώρας, με την κυβέρνηση να πραγματοποιεί συνεχώς συσκέψεις επί των συσκέψεων χωρίς να καταλήγει επί της ουσίας σε αποτελεσματικές λύσεις και μέτρα.

Μοναδικός σχεδιασμός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επιβολή αυστηρών μέτρων με τη συνοδεία βαρύτατων προστίμων, αλλά και τα… διήμερα λεγόμενα «άνοιξε-κλείσε» σε δημοφιλή νησιά (βλέπε Μύκονος) που μόνο οικονομική ζημιά επιφέρουν….

Αυτά τα νησιά είναι λίγο πριν το lockdown

  1. Πάρος
  2. Μύκονος
  3. Τήνος
  4. Ρέθυμνο Κρήτης
  5. Σαντορίνη
  6. Ίος
  7. Λευκάδα
  8. Ρόδος
  9. Χαλκιδική 

Χαρδαλιάς: «Δεν στοχοποιούμε νησιά, δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση»

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα τοπικά lockdown και είπε ότι κάθε περιοχή αξιολογείται για τα μέτρα που θα παρθούν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι «δεν έχει την διάθεση να στοχοποιήσει νησιά ή να μπει στον ρόλο του τιμωρού, αλλά όλα γίνονται για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού»…

«Η κυβέρνηση έχει πολλά εργαλεία για τα μέτρα που μπορεί να πάρει. Τα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής διαφέρουν. Θα δείτε περιοχές όπως η Μύκονος, όπου το 46% των κρουσμάτων συνδέονται με εργασία στους χώρους του τουρισμού και αναψυχής. Υπάρχουν άλλες περιοχές που η διασπορά συνδέεται με εξωτερικές και κοινωνικές συναθροίσεις» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This