Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Σε ύφεση οι φωτιές σε Ρόδο, Φθιώτιδα, Μεσσηνία και Έβρο

Μεγάλος αγώνας για να μην υπάρχουν αναζωπυρώσεις

Must Read

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν σήμερα, Τρίτη 3/8 οι φωτιές σε Ρόδο, Φθιώτιδα, Μεσσηνία και Έβρο. Ο φόβος των αναζωπυρώσεων κρατούσε σε εγρήγορση όλη τη νύχτα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να μπορέσουν να θέσουν την πύρινη λαίλαπα υπό έλεγχο.

Σε ύφεση και το τελευταίο μέτωπο στα Μαριτσά Ρόδου

Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξεκίνησε την Κυριακή το μεσημέρι από την περιοχή ανάμεσα σε Σορωνή και Θολό, φθάνοντας να κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους σε Πεταλούδες, Ψίνθο, Μαριτσά. 

Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν εκ νέου οι ρίψεις νερού με τα αεροπλάνα, ενώ σε συνδυασμό με την ολονύκτια μάχη που έδιναν πυροσβέστες και εθελοντές, (πολλοί από τους οποίους ήταν νέα παιδιά) η κατάσταση φαίνεται πως έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Αργά το βράδυ οι πυροσβέστες πάλευαν με τις αναζωπυρώσεις, καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, ζητήθηκε η προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά. Κοντά στο χωριό υπήρχε εστία που δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί.

Ολονύχτια «μάχη» στο Λογγίτσι Φθιώτιδας

Αγώνα έδιναν όλη τη νύχτα της Δευτέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Λογγίτσι Φθιώτιδας για να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Το έργο των πυροσβεστών δυσχέραινε τόσο η δύσβατη περιοχή όσο οι ισχυροί άνεμοι.

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς μετείχαν περισσότερα από 25 οχήματα, πάνω από 100 πυροσβέστες και πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής από τη Φθιώτιδα, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας με οχήματα και πυροσβέστες από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, το Βόλο, την Καρδίτσα, και τη Λιβαδειά. Οι δυνάμεις ενισχύονται με ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο η φωτιά σε Μεσσηνία και Έβρο

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στη δασική πυρκαγιά στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Οι δυνάμεις ενισχύονται με ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Στην αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Λαγυνά Έβρου επιχειρούν, 47 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 2 Ε/Π και 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πάνω από 50 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Από την Κυριακή στις 19:00 ως την ίδια ώρα της Δευτέρας, εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν 1.155 πυροσβέστες με 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 388 οχήματα, 17 Α/Φ και 17 Ε/Π. Συνδρομή από τον Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This