Ενημέρωση από τον Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι πιο δύσκολες» (video)

Must Read

Στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις εφιαλτικές στιγμές που βιώνει η χώρα και τα πύρινα μέτωπα, έκανε λόγο, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σε νέα έκτακτη ενημέρωση, από το Συντονιστικό Κέντρο Πυροσβεστικής.

Αρχικά, ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι το τελευταίο 24ωρο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχείρησαν σε 118 πυρκαγιές στην επικράτεια.

Όπως είπε, αρκετοί πυροσβέστες παραμένουν στην Βαρυμπόμπη, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια. Όπως είπε, επιχείρησαν 165 πυροσβέστες με πεζοπόρα και 58 οχήματα και από αέρος, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Δευκαλίων και πλέον και ο Ελληνικός Στρατός συνδράμεις στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Στις 04:00 το μεσημέρι, το λιμενικό προχώρησε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού στις Ροδιές.

Ταυτόχρονη εκδήλωση επτά πυρκαγιών στην Ηλεία

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων έκανε γνωστό πως σήμερα το μεσημέρι, σχεδόν ταυτόχρονα, εκδηλώθηκαν επτά πυρκαγιές στην Ηλεία, εκ των οποίων οι τέσσερις στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην περιοχή επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 50 οχήματα, ομάδα drone του Πυροσβεστικού, το Beriev 200, ελικόπτερα και αεροσκάφη. Εστάλησαν σειρά μηνυμάτων για εκκένωση οικισμών. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να περιοριστεί το μέτωπο στο Πελόπιο, που εκτείνεται σε έκταση 1 χιλιομέτρου. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Μεσσηνίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγησε πως η χώρα δέχεται σημαντική βοήθεια από την Κύπρο και τη Σουηδία, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

«Οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες»

«Δίνουμε και σήμερα μια τιτάνια μάχη σε πολλαπλά μέτωπα. Σύμμαχός μας το 112. Ένας μεγάλος ακόμη σύμμαχος απεδείχθη το πρόγραμμα Δρυάδες, υπό την Πολιτική Προστασία και διευκόλυναν τη διέλευση των πεζοπόρων κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Στην Αρχαία Ολυμπία, έγινε εκτεταμένη συντήρηση του οδικού δικτύου, γεγονός που διευκολύνει τη δράση των πυροσβεστικά», ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κλείνοντας, εξήγησε πως αύριο η μέρα αναμένεται δύσκολη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. «Οι επόμενες ημέρες, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πιο δύσκολες», τόνισε, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να αποφεύγεται κάθε κίνηση μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This