Το κύκλωσαν οι φλόγες, αλλά τελικά σώθηκε το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ! (video)

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα

Must Read

Ήταν λίγο πριν τις 9 το βράδυ όταν ξέσπασε νέο μέτωπο φωτιά στην περιοχή Δάφνη, κοντά στις Ροβιές. Λίγο νωρίτερα το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στον Δρυμώνα, περικυκλώθηκε από τις φλόγες.

Οι αρχές απομάκρυναν τους 12 μοναχούς, εκ των οποίων ο ένας κατάκοιτος. Και ενώ όλοι θεωρούσαν ότι το μοναστήρι καίγεται, τελικά έγινε το θαύμα! Το μοναστήρι όχι μόνο σώθηκε, αλλά δεν έχει καμία ζημιά ούτε εξωτερικά, ούτε εσωτερικά!

 

https://www.youtube.com/watch?v=RfTOuSN8eMo

Ανοιχτό όλη τη νύχτα το δημαρχείο για ενημέρωση των πολιτών

Το κτήριο Μελά και το Δημαρχείο Λίμνης θα είναι ανοικτά όλο το βράδυ για ενημέρωση και καθοδήγηση των πολιτών.

Οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών που δε μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους έχουν τη δυνατότητα να τηλεφωνούν στον ΕΟΔΥ (1135), προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη καθοδήγηση.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μεριμνά για την φιλοξενία των πολιτών αυτών που αδυνατούν να διαμείνουν στις οικίες τους. Για αυτό όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση χώρου φιλοξενίας να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6985734029 (Μαριάννα Λιάσκου) και 6947255261 (Νίκος Κριτσίλης).

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου

Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα τελείωσε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου στο οποίο συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης και τα επιτελικά στελέχη της Πυροσβεστικής.

Προς το παρόν έχει ανακοπεί το μέτωπο που κινούνταν προς Σκεπαστή, με τη βοήθεια χωματουργικών μηχανημάτων που σταμάτησαν τη φωτιά. Τώρα η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις αναζωπυρώσεις.

Γι’ αυτό και στο Συντονιστικό αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο μέτωπο προς το Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και τον Δρυμώνα, καθώς οι φλόγες φτάνουν ακόμη και τα 80 μέτρα, ενώ η δύσβατη περιοχή είναι απαγορευτική για επίγειες δυνάμεις.

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις κυκλώνουν τα χωριά Παλαιοχώρι και Καλαμούδι, ενώ στις Ροβιές έχουν πάθει ζημιές περισσότερα από 100 κτίσματα και βόρεια του δρόμου που οδηγεί στην Αιδηψό κινδυνεύουν σπίτια και εγκαταστάσεις.

Ζητήθηκε επίσης η συνεπικουρία των εναέριων δυνάμεων. Στην περιοχή υπάρχουν περισσότεροι από 150 πυροσβέστες από τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία, που είχαν συνδράμει στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στη Βαρυμπόμπη. Μετακινούνται για την περιοχή του Δρυμώνα πυροσβεστικά και χωματουργικά οχήματα, που θα προσπαθήσουν να πλησιάσουν σημεία του μετώπου για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Τώρα όλοι αναμένουν και την κατάσταση το πρωί και εάν οι πυκνοί καπνοί στην περιοχή επιτρέψουν στα εναέρια μέσα να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This