Φωτιά στις Ροβιές: «Δεν λάβαμε ποτέ μήνυμα από την Πολιτική Προστασία»

Αγανακτισμένοι κάτοικοι και παραθεριστές

Must Read

Εικόνες «αποκάλυψης» στις Ροβιές Ευβοίας, από την πύρινη λαίλαπα που «σαρώνει» όλη τη Βόρεια Εύβοια. Μόνο στάχτη και καταστροφές μένουν στο πέρασμά της, σε μια περιοχή που αποτελούσε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Κάτοικοι και παραθεριστές καταγγέλλουν τον κρατικό μηχανισμό και την ανεπάρκεια για άλλη μια φορά του κράτους. «Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν. Η Πολιτική Προστασία ποτέ δεν θα μας ενημέρωσε με μήνυμα να απομακρυνθούμε από την περιοχή. Όλη τη δουλειά την έκαναν οι αστυνομικοί. Εκείνοι φρόντισαν να απομακρυνθούμε και να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας» καταγγέλλει κάτοικος στο newsbreak.gr.

«Αν και η φωτιά ξεκίνησε εδώ και δύο ημέρες πριν, και υπήρχε χρόνος για να ενημερωθούν κάτοικοι και τουρίστες, μάς δόθηκε εντολή εκκένωσης από την αστυνομία και όχι από την Πολιτική προστασία. Ντροπή και αίσχος. Ευτυχώς που οι αστυνομικοί περνούσαν από το χωριό και μας έλεγαν να φύγουμε» προσθέτει μία κάτοικος της περιοχής.

Το λιμενικό συντόνισε την κατάσταση

«Το λιμενικό ήταν εξαιρετικό απέναντί μας, ο τρόπος που συντόνισαν την ιστορία. Υπήρχε δυνατό κύμα. Ήρθαν από το λιμενικό και καΐκια να βοηθήσουν. Ήταν πολύ δύσκολο να πλησιάσουμε το φέρι μποτ» προσθέτει μία γυναίκα που παραθέριζε στην περιοχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This