Δήμαρχος Πύργου: «Θα μας κάψουν όλους, θα μας τελειώσουν» – Φωνές Πυροσβεστών να εκκενωθεί το Χελιδόνι (video)

Μιλά για εμπρησμό στην Αρχαία Ολυμπία - Ουρλιάζουν για εναέρια μέσα οι Πυροσβέστες στο Χελιδόνι

Must Read

Η Ηλεία έχει καλυφθεί από καπνό, στον Πύργο η ορατότητα είναι περιορισμένη, η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία καίει σε μεγάλη έκταση και το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο, με τα εναέρια μέσα να μην μπορούν να προσεγγίσουν τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος στο OPEN και ξεσπά: «Θα μας κάψουν όλους, θα μας τελειώσουν».

Είπε αρχικά για την κατάσταση στην Αρχαία Ολυμπία: «Δεν είναι υπό έλεγχο η φωτιά … Έχει μεγάλη έκταση, δεν έχουμε οριοθέτηση και δεν μπορούν τα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν λόγω του πυκνού καπνού. Δεν μπορούν να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει απειλή για χωριά και οικισμούς είπε: «Τουλάχιστον δέκα χωριά έχουν πάθει ζημιές… Στο Λατζόι οι κάτοικοι πάλεψαν μόνοι τους, κινδυνεύει η περιοχή, έχει εκκενωθεί ο οικισμός».

Και συνέχισε ξεσπώντας: «Είμαστε τόσο απροετοίμαστοι, έχουμε τόσο τραγική έλλειψη ενός σχεδίου μελετημένου… Εμείς εδώ καήκαμε το 2007, είχαμε 100 ανθρώπους νεκρούς, πάλι με στόχο την Ολυμπία. Δεν βάζουμε μυαλό, τίποτα δεν έγινε. Τα 200 εκατομμύρια του ταμείου Μολυβιάτη που δώρισε ο κόσμος τότε για την προστασία της Ολυμπίας και της Ηλείας, μας τα πήρε το κράτος και τα πήγε στον προϋπολογισμό και δεν μίλησε κανένας. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει».

Σύμφωνα με την εκτίμησή του πρόκειται για εμπρησμό: «Χθες το βράδυ ήμουν αυτήκοος μάρτυς, βλέπαμε πάνω από την Αρχαία Ολυμπία το λόγο που καιγόταν, ενός υπόκωφου κρότου, βεβαίως κάτι συμβαίνει. Πολλές συμπτώσεις μαζί δεν είναι σύμπτωση».

«Θα μας κάψουν όλους θα μας τελειώσουν … Επιχειρησιακά αυτά έχουμε με αυτά παλεύουμε. Και έχουμε την κλασσική συνταγή ήρθε ο Υπουργός και έδωσε εντολή στη μπουλντόζα να ανοίξει ένα δρόμο. Έλεος, ένας Υπουργός ήρθε το 2007, το 2009 ο ίδιος και τώρα και δεν έκαναν τίποτα… Από κει ξεκινάνε όλα, από την αναξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος».

Εκκένωση του Χελιδονίου

Εν τω μεταξύ, μια μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή του Χελιδονίου ανάγκασε τους πυροσβέστες να ουρλιάζουν για εναέρια μέσα και για την απομάκρυνση του κόσμου.

Αρκετά κακή είναι η διαχείριση της κατάστασης αυτή την ώρα στις περιοχές εκτός Αρχαίας Ολυμπίας αναφέρει το ilialive.gr

«Συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας οι εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίζουν άμεσα τις όποιες αναζωπυρώσεις μπορεί να σημειωθούν», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Χελιδόνι, ώστε να μην κινδυνεύσει η κοινότητα, ενώ έχει δοθεί εντολή από την Πυροσβεστική να γίνει προληπτική εκκένωση».

Μάλιστα, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννόπουλος, «η φωτιά βρίσκεται σε μία χαράδρα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να κατευθυνθεί σε μία διπλανή δασώδη περιοχή και να απειλήσει την κοινότητα Κρυονέρι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This