Χανιά: Τρεις ολόκληρες ημέρες αναζητούσε τον ΕΟΔΥ ξενοδόχος, για να μπουν τουρίστες σε καραντίνα!

Πρωτοφανές μπάχαλο με αναρμόδιες υπηρεσίες και... απειλές μέχρι να βρεθεί άκρη

Must Read

Το πρωτοφανές μπάχαλο και την έλλειψη οργάνωσης και συνεννόησης που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων βίωσε από πρώτο χέρι μια οικογένεια Ολλανδών, η οποία ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η οικογένεια βρέθηκε τη Δευτέρα στα Χανιά, όπου είχε κλείσει ξενοδοχείο για ένα βράδυ. Τηρώντας το πρωτόκολλο, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου έκλεισαν ραντεβού σε έναν γιατρό προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα τεστ κορωνοϊού.

Ένα μέλος της οικογένειας βρέθηκε θετικό στον ιό και τα στοιχεία του καταχωρίστηκαν στο σύστημα από τον γιατρό που έκανε τον έλεγχο, ώστε η αρμόδια υπηρεσία να μεταφέρει την οικογένεια σε χώρο καραντίνας. Από τη στιγμή της άφιξης, πριν από τη διενέργεια των τεστ και πριν ακόμα επιβεβαιωθεί ότι νοσεί ένα μέλος της, η οικογένεια βρισκόταν κλεισμένη στο δωμάτιο, εκτός από έναν ενήλικο που ήταν εμβολιασμένος και έκανε τις απαραίτητες συνεννοήσεις.

Το βράδυ της Δευτέρας, ενώ κανείς δεν είχε εμφανιστεί, η διεύθυνση του ξενοδοχείου κάλεσε τον ΕΟΔΥ, χωρίς όμως να μπορέσει να βρει κάποιον υπεύθυνο. Το πρωί της Τρίτης άρχισε να εκτυλίσσεται μια κατάσταση για γέλια και για κλάματα, όταν ο υπάλληλος της ρεσεψιόν άρχισε να καλεί τις διάφορες υπηρεσίες. Στα τηλέφωνα δεν απαντούσε κανείς ή, αν απαντούσαν, κάθε υπηρεσία απαντούσε πως είναι αναρμόδια και συνιστούσε να απευθυνθεί κάπου αλλού.

Ύστερα από επικοινωνία με τα κεντρικά του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας, την υπηρεσία για την ιχνηλάτηση κρουσμάτων, την τοπική Πολιτική Προστασία και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Χανίων, βρέθηκε το τοπικό τμήμα που είναι αρμόδιο! Ωστόσο, η ταλαιπωρία δεν είχε τέλος γιατί από εκεί απάντησαν ότι δεν έβλεπαν το κρούσμα «περασμένο» στο σύστημα, οπότε δεν μπορούσαν να προχωρήσουν.

Το ξενοδοχείο «απείλησε» πως θα… αμολούσε την οικογένεια στην πόλη

Το πρωί της Τετάρτης το ξενοδοχείο έγινε πιο «επιθετικό» στην προσέγγισή του, καθώς έβλεπε ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. Έτσι, άρχισαν να καλούν εκ νέου τις υπηρεσίες, ενημερώνοντας ότι η οικογένεια θα αποχωρούσε από το ξενοδοχείο στις 11 το πρωί, που είναι το check out, και θα… περιφερόταν στην πόλη! Ως διά μαγείας, το πρόβλημα λύθηκε! Το κρούσμα τελικά φάνηκε στο σύστημα και οι υπεύθυνοι είπαν πως θα ερχόταν κάποιος να παραλάβει την οικογένεια.

Ωστόσο, έως το μεσημέρι κανείς δεν είχε κάνει την εμφάνισή του! Χρειάστηκε ακόμα ένα τηλεφώνημα προς το αρμόδιο γραφείο για να λάβουν την αποστομωτική απάντηση: «Μπορεί να έτυχε κάτι του οδηγού και να σταμάτησε σε μια άκρη. Τι να κάνουμε, να τον πάρουμε τηλέφωνο να τον τρελάνουμε;» Τελικά, μετά την ταλαιπωρία που υπέστη, η οικογένεια μεταφέρθηκε σε χώρο καραντίνας, ύστερα από τρεις μέρες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This