Παρανάλωμα του πυρός η Αττική! Συνεχείς εκκενώσεις και εκρήξεις – Σβήνονται από τον χάρτη Κρυονέρι και Ιπποκράτειος Πολιτεία (video)

Ολοταχώς προς τη Λίμνη Μαραθώνα οι φλόγες- Διευρύνεται το μέτωπο στη Μαλακάσα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε οικισμούς του Αγίου Στεφάνου

Must Read

Χάθηκε κάθε έλεγχος της πύρινης λαίλαπας που καταπίνει την Αττική αφήνοντας πίσω της καμένα σπίτια, επιχειρήσεις, περιουσίες, απανθρακωμένα ζώα και πλήρη καταστροφή του πράσινου πνεύμονα.

Η φωτιά έχει μπει για τα καλά στο Κρυονέρι και καίει τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ δόθηκε και εντολή για εκκένωση της περιοχής. Η κατάσταση είναι άκρως απελπιστική, τη στιγμή μάλιστα που πραγματοποιούνται συνεχείς εκρήξεις από τους πυλώνες της ΔΕΗ. Παρά την τιτάνια προσπάθεια των καταβεβλημένων πυροσβεστών, η μάχη έχει χαθεί και το Κρυονέρι έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Ακούγονται και εκρήξεις, ενώ κάτοικος της περιοχής φώναζε σε δικό του άνθρωπο σπαραχτικά, καθώς φαίνεται πως έχει εγκλωβιστεί στη φωτιά.

Επίσης, υπήρξε το μεσημέρι μεγάλη αναζωπύρωση και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πύρινη κόλαση προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα και Καλέτζι Αττικής να εκκενώσουν τώρα προς Γραμματικό. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λίμνης Μαραθώνα ή Καλέτζι Αττικής , εκκενώστε τώρα προς Γραμματικό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την μεσημεριανή ενημέρωση είχε τονίσει πως η φωτιά πέρασε προς τη Λίμνη του Μαραθώνα. «Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να την ανακόψουμε».

Εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Μαλακάσα και σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πριν τη Μαλακάσα. Είμαστε εδώ, επιχειρούμε, έχει εργοστάσιο με γκαζάκια και χρώματα και πριν λίγο ακούγονταν εκρήξεις. Υπάρχει μεγάλο μέτωπο από την πλευρά της Μαλακάσας και το Κρυονέρι, έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι και είναι δύσκολη η κατάσταση. Η φωτιά έχει περάσει την εθνική και κατευθύνεται προς Πολυδένδρι-Καπανδρίτι αλλά από τη δεξιά πλευρά τους».

Οι φλόγες τύλιξαν νωρίτερα εργοστάσιο (φανάρι του Καπανδριτίου) με εύφλεκτα υλικά με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν προκειμένου να μην ξεφύγει η φωτιά, ενώ οι καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρο τον Αττικό ουρανό.

Και στις Αφίδνες η μάχη συνεχίζεται. Είχαμε κι εκεί ισχυρότατες εκρήξεις σε επιχείρηση αλουμινίου, στον παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος των διοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το 112 έστειλε SMS για να εκκενωθούν οι περιοχές Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Σφενδάλη και Μαλακάσα.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε οικισμούς του Αγίου Στεφάνου

Εκκενώνονται με νέο μήνυμα του 112 οι οικισμοί Πευκόφυτο και Ποντίων Αγίου Στεφάνου καθώς η πυρκαγιά που απειλούσε το Καλέτζι Μαραθώνα κατευθύνεται προς τα εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει αναφορές στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένα άτομα στους παραπάνω οικισμούς που γίνεται τώρα επιχείρηση από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική για να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112 οι κάτοικοι καλούνται να εκκενώσουν προς Αθήνα μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This