Τεράστια η καταστροφή στην Ηλεία: Περισσότερα από 90.000 στρέμματα έγιναν στάχτη – Μάχη σε Αχλαδινή και Δούκα (video)

Must Read

Περισσότερα από 90.000 είναι τα στρέμματα που έχουν παραδοθεί στις φλόγες τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην Ηλεία, σύμφωνα με στοιχεία του Δασαρχείου.

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα που είναι σε εξέλιξη σε περιοχές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ το μέτωπο σε κοινότητες του δήμου Πύργου έχει περιοριστεί σημαντικά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθ’ όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας και έως αργά το βράδυ επιχειρούσαν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια. Επίσης και στις περιοχές, Χελιδόνι, Κρυονέρι, Πόθου, και Λάσδικα. Συνολικά επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Πύρινος εφιάλτης στην Νεμούτα

Η Νεμούτα έχει παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα, με τους κατοίκους του χωριού να προσπαθούν με περίσσια αυτοθυσία να σώσουν ό,τι μπορούν. Οι φλόγες έφθασαν μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους και μετέτρεψαν σε στάχτη και αποκαϊδια σπίτια και περιουσίες.

Η εκκένωση του οικισμού ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και συνεχίστηκε χθες, ωστόσο, αρκετοί κάτοικοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Παράλληλα δόθηκε εντολή για εκκένωση και της Αχλαδινής χωριό που συνορεύει με την Νεμούτα. Οι κάτοικοι με κλαδιά στα χέρια και με λάστιχα συνέβαλλαν στο έργο της πυρόσβεσης ενώ με μηχανήματα άνοιγαν αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να ανακόψουν την καταστροφική μανία της πύρινης λαίλαπας. Η φωτιά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε τεθεί σε έλεγχο.

 

 

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

«Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις περιοχές Αχλαδινή και Δούκας, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν» ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως επισήμανε, στόχος είναι να μην απειληθούν κατοικημένες περιοχές, συμπληρώνοντας ότι στις πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα, ειδικά στην περιοχή Δούκας, που είναι σε ορεινό σημείο. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι στην Αχλαδινή, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν και μηχανήματα έργου, συμπληρώνοντας πως είναι θετικό το γεγονός, ότι δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

«Πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στις γειτονικές περιοχές Ξηρόκαμπος και Λούβρο. Είναι καλύτερη η εικόνα με την φωτιά στις περιοχές Λιναριά, Μιράκα και Μουριές» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This