Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά Ηράκλειο – Χτύπησαν οι καμπάνες στον Άγιο Θωμά (video) – Φωτιά και στα Χανιά

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Must Read

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Θωμά του δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου Κρήτης. Στο μέτωπο επιχειρούν 31 οχήματα με τους αντίστοιχους πυροσβέστες, πέντε πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ, ενώ της πυρόσβεσης συμβάλλουν και εθελοντές μαζί με έξι υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και αγρότες με ιδιωτικές υδροφόρες και αγροτικά μηχανήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Μουζουράς σε δύσβατο έδαφος, το οποίο αποτελείται από χορτολιβαδικές εκτάσεις και όμορα υπάρχει δασική έκταση και αγροτικές καλλιέργειες.

Σε μικρή απόσταση από το μέτωπο της φωτιάς υπάρχουν στάνες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις χωρίς προς το παρόν να απειλούνται παρά τον άνεμο που πνέει. Στις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν και εναέρια μέσα.   

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς για αύριο Δευτέρα

Στο μεταξύ από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου Πυρκαγιάς, που ισχύει για αύριο Δευτέρα 9-8-2021 η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή (Βαθμός επικινδυνότητας 4), και ως εκ τούτου ζητείται από τους πολίτες να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα επιφυλακής και ετοιμότητας, δεδομένου και της πρόβλεψης να πνέουν ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες.

Υπενθυμίζεται επίσης στους πολίτες και επισκέπτες του Ρεθύμνου ότι, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και παραμονής και διανυκτέρευσης εκδρομέων καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές: Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ.Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου. Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, Πηγές Κυυρταλιώτη έως και την περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη ( εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης. Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών.

 

Φωτιά και στα Χανιά, στο δήμο Κισσάμου

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου του δήμου Κισσάμου στα Χανιά.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσσαμο, την Κάνδανο και τα Χανιά, ενώ συνδράμουν με βυτία και υδροφόρες κάτοικοι της περιοχής.

Στην περιοχή αναμένεται και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Φωτό: cretalive.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This