Χαρδαλιάς για φωτιές: Δύσκολη νύχτα για την Εύβοια – Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης (video)

Παρατείνεται η απαγόρευση μετακίνησης σε δάση και άλση

Must Read

«Στην Εύβοια ο αγώνας συνεχίζεται αμείωτος, με την ίδια αυταπάρνηση όλων των δυνάμεων μας», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Σημείωσε πως το βράδυ που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο, αλλά διαβεβαίωσε ότι τόσο το πυροσβεστικό σώμα όσο και οι ένοπλες δυνάμεις, το λιμενικό σώμα και η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες απέναντι στα πολλαπλά μέτωπα για να διαφυλάξουν τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Παρατείνεται η ΠΝΠ έως τις 13 Αυγούστου

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που τέθηκε σε ισχύ στις 6 Αυγούστου παρατείνεται έως την ερχόμενη Παρασκευή 13 Αυγούστου, ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με αυτήν, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές natura και άλση. Ταυτόχρονα, απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα, εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά.

Αναφορικά με την Αττική, είπε ότι η εικόνα συνεχίζει να βελτιώνεται, ενώ υπογράμμισε ότι απόψε, όπως και χθες, θα επιτηρούνται καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, από προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, οι περιοχές της Αττικής όπου οι πυρκαγιές βρίσκονται σε ύφεση, για την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων και την επίβλεψη στο πεδίο.

Οι φωτιές σε Κρήτη και Ζάκυνθο ελέγχθηκαν γρήγορα

Σχετικά με τις νέες πυρκαγιές που χρειάστηκαν εναέρια μέσα, στην Κρήτη και στη Ζάκυνθο, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «ελέγχθηκαν γρήγορα και γι’ αυτό είναι σε ύφεση, ενώ η πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Ηλεία και έχει φτάσει στην Αρκαδία είναι σε ύφεση, αλλά υπάρχουν μικρά μέτωπα που μέχρι στιγμής, όπως τόνισε, αντιμετωπίζονται με επιτυχία, ενώ οι δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν με 34 άτομα και 13 οχήματα από την Τσεχία».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η προσπάθεια όλων συνεχίζεται και είναι μεγάλη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιστατικό με την πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους (τύπου PZL), από την Κεφαλλονιά, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο, υπογραμμίζοντας ότι ο πιλότος και πατέρας δύο παιδιών είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ανέφερε ότι και ο πυροσβέστης από την Πάρνηθα επιβεβαιώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. «Συνεχίζουμε καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια» σημείωσε, ενώ ευχαρίστησε τους πιλότους, τους μηχανικούς και όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος, που διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του εναέριου στόλου τους.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους, «πάνω απ’ όλα για τη δική τους ασφάλεια», να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των Αρχών. «Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε πλήρη ανάπτυξη, παλεύοντας για το καλύτερο απέναντι σε πρωτόγνωρες συνθήκες», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This