Φωτιά στην Ηλεία: Διάσπαρτες εστίες με αναζωπυρώσεις – Δεν απειλούνται οικισμοί

Σε διαθεσιμότητα ο ταξίαρχος που φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο

Must Read

Σε διάσπαρτα σημεία καίνε οι φωτιές στην Ηλεία. Πολλά τα μέτωπα, πολλές οι εστίες, πολλές και οι αναζωπυρώσεις. Είναι τόσο μεγάλη ανάγκη της στήριξης για την κατάσβεση των πυρκαγιών στην περιοχή, και για αυτό επιχειρούν και πυροσβέστες από την Τσεχία.

Το θετικό είναι ότι προς το παρόν δεν εντοπίζεται πρόβλημα στο οικιστικό κομμάτι.

Από νωρίς ρίψεις εναέριων μέσων

Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα. Παράλληλα, στη μάχη της πύρινης λαίλαπας και οι επίγειες δυνάμεις, οι οποίες αποτελούνται από 291 πυροσβέστες με 100 οχήματα και 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα από τη Τσεχία.

Ακόμη, στην περιοχή παραμένει το τρίτο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».
Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος ανέφερε ότι «αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό συνηγορεί ο άνεμος που πνέει».

Όπως εξήγησε, «είχε σημειωθεί αναζωπύρωση στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας, όπου ήδη επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να περιορίσουν την φωτιά και να μην μετακινηθεί προς την περιοχή Ξηρόκαμπος».

Σε διαθεσιμότητα ο ταξίαρχος που φέρεται να ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αξιωματικός της Αστυνομίας που φέρεται να ζήτησε πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό όχημα στο χωριό Χώρα Γορτυνίας, όπου έκαιγε η φωτιά στην Ηλεία.

Το θέμα προέκυψε όταν ο πρόεδρος της κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, Δημήτρης Δημητρακόπουλος, μίλησε σε δημοσιογράφους τοπικού καναλιού, αναφέροντας, ότι ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε για να ζητήσει τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος, τον ρώτησε αν υπάρχει πολιτικό μέσο.

Κατά την καταγγελία του ο πρόεδρος της κοινότητας αναφέρθηκε ονομαστικά στον συγκεκριμένο ταξίαρχο.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This