Κάηκε η Ελλάδα και τώρα… θυμήθηκαν να ζητήσουν βοήθεια από τη γερμανική ομάδα κρούσης!

Η ελληνική κυβέρνηση καθυστέρηση να ζητήσει τη συνδρομή της

Must Read

Καταφτάνει η γερμανική ομάδα κρούσης με 219 πυροσβέστες με 44 οχήματα στη χώρα μας ώστε να συνδράμει στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η DW, συνολικά η Γερμανία στέλνει 219 πυροσβέστες από τα κρατίδια της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας και της Έσσης με 44 πυροσβεστικά οχήματα. H ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή της Γερμανίας, το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών απευθύνθηκε στις πυροσβεστικές υπηρεσίες και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Αποχαιρετισμός στην πύλη του σταθμού πυροσβεστικής Feuerwache 1 της Βόννης. Ο μεσήλικας κύριος δίπλα μου κουνά το χέρι στον γιό του, τον πυροσβέστη Ματίας, 23 χρονών, που φεύγει για την Ελλάδα. «Ανησυχείτε;», τον ρωτώ. «Αυτή είναι η δουλειά μας, κι εγώ πυροσβέστης είμαι». Ο Ματίας είναι ανάμεσα στους 56 πυροσβέστες που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί για τον μακρύ δρόμο προς την Ελλάδα μαζί με 19 πυροσβεστικά οχήματα και δύο της Γερμανικής Πολιτικής Προστασίας THW. Μαζί τους και προσωπικό συντονισμού και υλικοτεχνικής υποδομής.

«Επιχειρούμε για λογαριασμό των ελληνικών αρχών»

Για την συγκεκριμένη πυροσβεστική δύναμη της Βόννης πρόκειται ωστόσο για μια πρωτιά. Η «μονάδα κρούσης» αποτελείται από πυροσβέστες από τη Βόννη, το Κενιγκσβίντερ και το Λεβερκούζεν και υπό αυτή τη σύνθεση συμμετέχει για πρώτη φορά σε σβήσιμο δασικής πυρκαγιάς σε χώρα της ΕΕ.

Ο Κάρτσεν Σνάιντερ, αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του σταθμού πυροσβεστικής της Βόννης μιλώντας στη DW εξηγεί ότι η ομάδα πυροσβεστών συστάθηκε πριν από λίγα χρόνια στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνδρομής στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών και ότι οι άνδρες και γυναίκες της αποστολής έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This