Μανώλης Σφακιανάκης για απάτες με αφορμή τους πυρόπληκτους: «Προσοχή στους τραπεζικούς λογαριασμούς»

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά o πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλης Σφακιανάκης, αναφορικά με τις ηλεκτρονικές προσφορές βοήθειας, ενώ ταυτόχρονα κάνει μια απίστευτη καταγγελία για έναν άνδρα ο οποίος εκμεταλλεύεται το δράμα των πυρόπληκτων προσφέροντάς τους δήθεν στέγη, με στόχο την απάτη.

«Δυστυχώς είναι σοκαριστικά αυτά όταν έχεις ανθρώπους στην απελπισία τους. Έχεις κάποιους επιτήδειους σεσημασμένους, που προσφέρουν γη και ύδωρ στους ανθρώπους που έχουν πληγεί με σκοπό την απάτη. Σαν ινστιτούτο πήραμε τις καταγγελίες από συνανθρώπους μας, για έναν κύριο που διοργανώνει να περιθάλψει ανθρώπους που έχουν πρόβλημα μετά τις φωτιές. Προσφέρει και καλά στέγη σε όσους δεν έχουν αυτή τη στιγμή, με σκοπό πάντα την απάτη. Προσεγγίζουν τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί τούς έχουν βγάλει και στον “αέρα” στην τηλεόραση», είπε ο κ. Σφακιανάκης.

Όπως εξήγησε, οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Έχει βγει άνθρωπος με βεβαρυμμένο παρελθόν που λέει ότι προσφέρει φιλοξενία σε κόσμο. Εμείς προειδοποιούμε τον κόσμο. Δώσαμε στην αστυνομία τα στοιχεία, όσοι καλούν σε εμάς τους παραπέμπουμε στην αστυνομία. Αυτός ο άνθρωπος έχει φάει πολλά χρήματα από τον κόσμο», τόνισε ο ίδιος.

«Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός»

Ο κ. Σφακιανάκης επεσήμανε ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες. «Ο κόσμος πρέπει να είναι προσεκτικός, όταν βλέπει ανθρώπους να προσφέρουν στέγη σε πυρόπληκτους. Προσελκύει κόσμο και στη συνέχεια αρχίζει να τους πουλάει πράγματα που δεν υπάρχουν. Είναι γνωστό πρόσωπο, είναι στην πρώτη γραμμή. Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει εύκολα. Το Ποινικό Δίκαιο είναι υπέρ των απατεώνων και πρέπει να το ξέρει ο κόσμος. Η αστυνομία θέλει τετελεσμένο για να τον πιάσει, κάτι που αργεί πολύ να βγει», συνέχισε.

Προσοχή και στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας έκανε λόγο και για τους λογαριασμούς που έχουν ανοίξει για την προσφορά οικονομικής βοήθειας στους πυρόπληκτους.

«Ανοίγουν κάποιοι λογαριασμούς για βοήθεια στους πυρόπληκτους. Και εκεί θέλει μεγάλη προσοχή για το ποιος είναι από πίσω. Δεν βάζουμε χρήματα όπου να ‘ναι. Πρέπει να προσέξουμε που δίνουμε τα χρήματά μας. Το κράτος μαζεύει χρήματα και κάποιοι λογαριασμοί που είναι από θεσμικούς οργανισμούς. Δεν μπορεί να βγει κάποιος ιδιώτης να πει ότι μαζεύει χρήματα για τους πυρόπληκτους. Για αυτό πάντα ερευνούμε πού βάζουμε τα χρήματά μας. Επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον οργανισμό για να κάνουμε ταυτοποίηση», κατέληξε.

https://www.youtube.com/watch?v=UsEg0QfrXp4

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This