Φωτιά στην Εύβοια: Ελάχιστες αναζωπυρώσεις με κανένα ενεργό μέτωπο – Περίπου 510.000 στρέμματα κάηκαν

Ευλογία οι χθεσινές βροχές - Συνεχίζονται οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

Must Read

Καλύτερη η εικόνα στη Βόρεια Εύβοια μετά τις χθεσινές βροχές οι οποίες βοήθησαν στην κατάσβεση μεγάλου μέρους της πυρκαγιάς. Ο απολογισμός της πύρινης λαίλαπας συγκλονίζει, με την εικόνα των καμένων από τον δορυφόρο να είναι ενδεικτική. 

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες καταγραφές στο νησί, ενώ οι κάτοικοι άρχισαν να επιστρέφουν σιγά σιγά στα σπίτια και τα χωριά τους.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην Εύβοια, όπου η φωτιά μαίνεται για όγδοη ημέρα, Τρίτη 10 Αυγούστου 2021. Στιγμιότυπο από το μέτωπο της Αβγαριάς.
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Περάσαμε πολύ δύσκολα, εφιαλτικά. Το σπίτι σώθηκε από μόνο του, εμείς δεν ήμασταν εδώ. Φύγαμε νύχτα. Η φωτιά έκαψε κάποια σπίτια. 20 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς. Γυρίσαμε πίσω για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ακόμα προσπαθούμε να συνέλθουμε, δεν νομίζω ότι θα συνέλθουμε ποτέ», δήλωσε κάτοικος της Κοκκινομηλιάς.

Ο ευρωπαϊκός περιβαλλοντικός δορυφόρος Sentinel-2 κατέγραψε τις καμένες εκτάσεις στη Βόρεια Εύβοια το μεσημέρι της Τετάρτης 11/08. Με βάση τη συγκεκριμένη εικόνα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, οι καμένες εκτάσεις μέχρι την Τετάρτη 11/08 είναι 510.000 στρέμματα.

Αναζωπυρώσεις σε μικροεστίες

  • Μέχρι την παραλιακή ζώνη, από την Αγία Άννα έως και το Αγριοβότανο, έφτασε η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια
  • συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονταν χθες στο Αγριοβότανο, στα Ελληνικά, στον Άγιο Νικόλαο, το Ψαροπούλι και τα Βασιλικά, ενώ μικρότερες αντιμετωπίστηκαν στην Παναγία Ντινιούς, στον οικισμό Αθηνά στο Ασμήνι, στους Γαλατσάδες, την Αβγαριά και τους Καματριάδες
  • στους Καματριάδες, οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να σταματήσουν τις φλόγες σε απόκρημνη περιοχή του δάσους «Τελέθριο», καθώς από εκεί οι φλόγες θα προχωρούσαν προς την Αιδηψό και τους Ωρεούς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This