Εξαρθρώθηκε σπείρα που εφοδίαζε αλλοδαπούς με πλαστά Covid test για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη (video)

Η σπείρα αποτελούνταν από τρεις Αιγύπτιοι με Ελληνική ιθαγένεια, ενώ με την υπόθεση φαίνεται να σχετίζονται και δύο ημεδαπές.

Must Read

Αντιμέτωπη με τις αρχές είναι τρεις Αιγύπτιοι με Ελληνική ιθαγένεια, καθώς εφοδίαζαν αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και αρνητικά τεστ Covid, προκειμένου να μπορέσω να ταξιδέψουν σε Ευρωπαϊκές χώρες από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στα τέλη Ιουλίου, κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα του κυκλώματος (ένα Nissan Qashqai σε χρώμα γκρι), με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς και στην συνέχεια το έθεσαν υπό παρακολούθηση.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πληροφορίες πού εξασφάλισε το protothema.gr, το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στάθμευση στο αεροδρόμιο στις 27 Ιουλίου, την 1η Αυγούστου και την 6η του μηνός, ενώ οι αστυνομικοί το είδαν πάλι κοντά στον αερολιμένα στις 8 του μήνα όπου αποβιβάστηκαν δύο αλλοδαποί και τα τρία μέλη του κυκλώματος ηλικίας 18, 20 και 22 ετών.

Με την υπόθεση όμως φαίνεται πως σχετίζονται και δύο ημεδαπές, στις οποίες οδηγήθηκε η αστυνομία έπειτα από έρευνα που έγινε σε οικία στην Αθήνα.

Οι δράστες, προκειμένου να πετύχουν την επιβίβαση των αλλοδαπών σε αεροσκάφος με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα, τους συνόδευσαν στα διαφορετικά σημεία ελέγχων, καθοδηγώντας τους για το πως θα περάσουν με επιτυχία τον έλεγχο επιβατών, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ Covid.

Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 5 δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών (κάποια εξ’ αυτών πλαστά και κάποια γνήσια για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια),
  • 2 διαβατήρια διαφορετικών χωρών,
  • 5 κάρτες επιβίβασης,
  • 6 test Covid (κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων),
  • το χρηματικό ποσό των -1.740- ευρώ,
  • πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών
  • το επιχειρησιακό αυτοκίνητο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This