«Το πίτμπουλ δάγκωσε τον αστυνομικό στον μηρό» λέει η ΕΛ.ΑΣ. – «Είχε γκλοπ άλλα πυροβόλησε» λέει η ιδιοκτήτρια

Nέα ανακοίνωση από την αστυνομία - «Πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά» λένε οι ιδιοκτήτες

Must Read

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το θέμα με την θανάτωση του σκύλου ράτσας Πιτ Μπουλ στο Γαλάτσι από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ που κλήθηκε να ερευνήσει τον χώρο μετά από καταγγελία ενοίκου της πολυκατοικίας για τη διατήρηση δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα.

Το ζευγάρι των ιδιοκτητών υποστήριξε ότι ο σκύλος πλησίασε φιλικά τον έναν από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρέθηκαν στην ταράτσα όπου ζούσαν τα κατοικίδιά του, και ότι πρόκειται για εν ψυχρώ δολοφονία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση και βρισκόταν σε άμυνα.

Με νέα ανακοίνωσή της σήμερα, η αστυνομία αναφέρει ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός δέχτηκε επίθεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύμα στον μηρό, ενώ θα απουσιάσει το επόμενο διάστημα από τα καθήκοντά του:

«Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.

Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, το ζευγάρι των ιδιοκτητών αναφέρει ότι κατέθεσε μήνυση σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο τους, ενώ θα μπορούσε να αμυνθεί με το γκλομπ που είχε πάνω του:

«Πράξαμε τα νόμιμα και τα δέοντα που δικαιούμαστε σαν Έλληνες πολίτες αυτής της χώρας. Δε θα προβώ να διαπληκτιστω με κανέναν που δε με γνωρίζει προσωπικά. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πολύ καλά κι εμένα και το πώς έχω τα παιδιά μου, το τι παιδιά έχω και το σπίτι μου και τα πάντα. Επίσης πολλοί από δω ξέρουν αν έχω τρέξει σε περιστατικά αν έχω βοηθήσει και πόσα πρώην αδεσποτακια έχουν βρει τη πραγματική τους οικογένεια από μένα. Δε θα μπω καν στη διαδικασία για το αν αγαπούσαμε το σκυλί μας και για το αν είμαστε άξιοι να το έχουμε. Μόνο και μόνο που μερικοί κάνετε τέτοιου είδους σχόλια είναι απλά σαν να νομιμοποιειτε την παράνομη οπλοχρησία του αστυνομικού που πυροβόλησε ένα σκυλί που του κουνούσε φιλικά την ουρά, νομιμοποιειτε την υπέρβαση άμυνας χωρίς την αντίστοιχη απειλή, νομιμοποιειτε το φόνο και την απευθείας εκτέλεση χωρίς καμία κλιμάκωση σε μια κατάσταση ανάγκης όπως προϋποθέτει ο νόμος.

Σκεφτείτε τι είδους αστυνόμευση θέλετε, σκεφτείτε που δίνεται όπλα. Στην ταράτσα ήταν τόσα άτομα αν η σφαίρα που ήταν διαμπερές το τραύμα εξοστρακιζόταν σε ένα κάγκελο σε κάτι άλλο και πήγαινε σε άνθρωπο τώρα θα θρηνουσαμε κι άλλα θύματα. Κι όλα αυτά γιατί?? Για μια αστική διαφωνία για κοινόχρηστα και για κάποιον ανεγκεφαλο που έκρινε ότι έπρεπε να τραβήξει οπλο και να εκτελέσει ένα σκυλί που τον πλησίασε κουνώντας την ουρά του!!

Ο Αλέξης ….κρατούσε μπουκαλάκι νερού, ο Ody είχε δόντια….κανένας από τους δυο όμως δεν είχε όπλο, κάνεις τους δεν είχε σφαίρες!! Από την άλλη μεριά ο αστυνομικός είχε γκλοπ, είχε τα χέρια του, τα πόδια του ντυμένα με άρβυλα είχε και όπλο και μόνο αυτό χρησιμοποίησε χωρίς δεύτερη σκέψη!! Όποιος μπορεί…ας κοιμηθεί!! Καλό σας βράδυ!» αναφέρει με ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια του σκύλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This