Ο μουσικός που χειρουργήθηκε παίζοντας μπουζούκι αφιέρωσε το τραγούδι στη γυναίκα του

Δεν υποβλήθηκε σε ολική νάρκωση

Must Read

Πλημμύρισαν από… πενιές οι διάδρομοι του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 37χρονος βιρτουόζος του μπουζουκιού υποβλήθηκε σε επέμβαση στο κεφάλι για την αφαίρεση όγκου παίζοντας το αγαπημένο του έγχορδο λαϊκό μουσικό όργανο!

Ο Δημήτρης Κύρτσος δεν θέλησε να αποχωριστεί το μπουζούκι του ούτε στο χειρουργικό τραπέζι. Ετσι, το πήρε μαζί του πριν από μερικούς μήνες και υποβλήθηκε σε επέμβαση στον εγκέφαλο μετά μουσικής, σπάζοντας την ησυχία που επικρατεί συνήθως στις χειρουργικές αίθουσες! Η ιδέα να έχει μαζί του το αγαπημένο μουσικό όργανο την δύσκολη ώρα της επέμβασης του ήρθε όταν είδε άλλους ασθενείς στο εξωτερικό να παίζουν μουσική ενώ έκαναν ανάλογα χειρουργεία στον εγκέφαλο.

«Βλέποντας βίντεο στο YouTube αντίστοιχων επεμβάσεων, είδα έναν άνδρα να χειρουργείται παίζοντας κιθάρα και κάποιον άλλον να παίζει βιολί την ώρα της εγχείρησης. Σκέφτηκα: “Γιατί όχι κι εγώ;” Το πρότεινα στον γιατρό μου, αλλά δεν ήταν δυνατόν εκείνη τη χρονική στιγμή» δήλωσε ο 37χρονος οργανοπαίκτης από τη Βέροια στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9 FM.

Με παρέα

Λίγο καιρό αργότερα, όμως, όταν η επανεμφάνιση του όγκου τον οδήγησε πάλι στο χειρουργείο του ίδιου νοσοκομείου, έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και συνεννοήσεις ώστε εκείνη τη φορά να μην μπει μόνος στο χειρουργείο, αλλά με την παρέα του μπουζουκιού του. Οπως εξήγησε ο 37χρονος, δεν υποβλήθηκε σε ολική νάρκωση, πράγμα που σημαίνει ότι είχε τις αισθήσεις του, και μάλιστα το πρώτο τραγούδι που έπαιξε ήταν το «Μαυρομάτα μου», το οποίο αφιέρωσε στη σύζυγό του.

«Το να χειρουργείται κάποιος ασθενής με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να έχει επικοινωνία και να συνομιλεί με τους γιατρούς την ώρα εκείνη, είναι κάτι το οποίο γίνεται εδώ και τουλάχιστον 14 χρόνια στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Πρόκειται για μια τεχνική που εξασφαλίζει τη μέγιστη εξεύρεση των όγκων του εγκεφάλου, με την ταυτόχρονη διατήρηση των απαραίτητων λειτουργιών του» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Νευροχειρουργικής της Ιατρικής σχολής του ΑΠΘ Νικόλαος Φόρογλου, που χειρούργησε τον ασθενή μουσικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This