Λοιμωξιολόγοι και Επιτροπή Εμβολιασμών συνεδριάζουν από κοινού, αγωνιώντας για την επιστροφή των νέων από τα «κόκκινα» νησιά! (video)

Σύσταση για οικειοθελή καραντίνα ακόμα και με ήπια συμπτώματα, σε όσους επιστρέφουν από τις διακοπές τους, καθώς ο μέσος όρος μετάδοσης του ιού υπολογίζεται στις 3 με 4 ημέρες

Must Read

Διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα λάβει χώρα την Τρίτη 17/8, με τις επιτροπές για τον κορωνοϊό και τους εμβολιασμούς να συνεδριάζουν από κοινού, με σκοπό τη χάραξη κοινής γραμμής για την περεταίρω διαχείριση της πανδημίας.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αντικείμενο της σύσκεψης θα είναι η διασπορά των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και η τρίτη δόση του εμβολίου, με τις δύο επιτροπές να εκφράζουν τη μεγάλη ανησυχία τους, εν όψει της επιστροφής των ταξιδιωτών του καλοκαιριού από τα «κόκκινα» νησιά και τον νέο μεγάλο κίνδυνο διασποράς του ιού στη χώρα.

«Το στέλεχος Δέλτα έχει κυκλοφορήσει στους νέους που είναι στα νησιά και διασκεδάζουν και υπάρχει για αυτό υπάρχει μια διασπορά στα νησιά τα οποία έχουν χαρακτηριστεί “κόκκινα”», ανέφερε ο κ. Γώγος, συμπληρώνοντας πως είναι κρίσιμο να μην επεκταθεί αυτή η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα, μετά και την επιστροφή των ταξιδιωτών στις κατοικίες τους.

Ανάγκη να ληφθούν μέτρα από τους ταξιδιώτες

Για το λόγο αυτό, ο καθηγητής προτάσσει την ανάγκη να ληφθούν ορισμένα μέτρα από πλευράς ταξιδιωτών: «Είναι μεγάλη σημασία να κάνει κάποιος τεστ γυρίζοντας, self ή αντιγονικό. Επίσης υπάρχει σύσταση για οικειοθελή καραντίνα ακόμα και με ήπια συμπτώματα, καθώς ο μέσος όρος μετάδοσης του ιού υπολογίζεται στις 3 με 4 ημέρες».

Αναφορικά με το σύστημα υγείας, τόνισε πως, πέρα από την Κρήτη, βλέπουμε πλέον και στην Αττική μια μικρή πίεση, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν θα δούμε τα φαινόμενα που είχαμε παλαιότερα. Επιπλέον, ο κ. Γώγος έκανε έκκληση για εμβολιασμό στους 40ρηδες, τους 50ρηδες και τους 60ρηδες, αλλά και στους νέους για να επιστρέψουν στο πανεπιστήμια.

Όσον αφορά, τέλος, στην πρώτη απώλεια πλήρως εμβολιασμένου ατόμου στη χώρα μας, τόνισε πως «ένας θάνατος δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως στοιχείο αντιεμβολιαστικής τάσης και πως κανένα φάρμακο δεν είναι 100% αποδοτικό».

  • Δείτε τις δηλώσεις Γώγου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This