Τις πρόσφατες απελάσεις Ελλήνων από την Τουρκία καταδικάζει η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας

Must Read

Για τις πρόσφατες και συνεχώς αυξανόμενες απελάσεις Ελλήνων ποντιακής καταγωγής από την Τουρκία, εξέδωσε ανακοίνωση η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας.

Στην ανακοίνωση τους κάνουν αναφορά στα πολλαπλά περιστατικά, όπου η Τουρκία αρνήθηκε την είσοδο σε άτομα που ταξίδευαν στη χώρα, συχνά με προορισμό περιοχές του Πόντου.

Όπως γράφουν «το ποτήρι ξεχείλισε με τον τελευταίο που προστέθηκε στον κατάλογο των  ανεπιθύμητων στην Τουρκία, ποντιακής καταγωγής Ελλήνων και ιδιαίτερα σε αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν τον Πόντο, τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γεώργιο Βαρυθυμιάδη» και τονίζουν ότι ο λόγος για τον οποίον αρνήθηκαν σε αυτά τα άτομα την είσοδο δεν έγινε ποτέ γνωστός.

Ολοκληρώνουν το μήνυμα τους καταδικάζοντας τις αποφάσεις αυτές και υπογραμμίζοντας ότι έτσι η Τουρκία δείχνει ότι «ποντιακό ζήτημα υπάρχει και είναι ενεργό και υπολογίσιμο».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

Τον Ιανουάριο του 2020 έγινε η πρώτη απέλαση από το τουρκικό κράτος εις βάρος του Προέδρου του Συλλόγου «Οι Μωμὀγεροι» Κωνσταντίνου Αλεξανδρίδη, χωρίς καμία αναφορά παρά μόνο ότι είναι ανεπιθύμητος στην χώρα. Σειρά τον Ιούλιο του ίδιου έτους, είχαν ο δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης και ο συγγραφέας Μιχάλης Καϊκουνίδης στους οποίους επίσης αρνήθηκαν την είσοδο στην Τουρκία.

Στις 14 Ιουλίου στον κατάλογο προστέθηκε η καθηγήτρια Μουσικολογίας Ροζαλία Ελευθεριάδου που θεωρήθηκε επίσης, για αδιευκρίνιστο λόγο, persona non grata, παραμένοντας στα κρατητήρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης επιστρέφοντας στην Ελλάδα χωρίς να ολοκληρώσει το ταξίδι της στον Πόντο. Στο ίδιο αεροδρόμιο στις 28 Μαΐου η επίσης ποντιακής καταγωγής Δρ. Μυροφόρα Ευσταθιάδου μαζί με τον ανήλικο γιό της παρέμεινε σε περιορισμό για 48 ώρες μέχρι και τη δική της απέλαση.

Το ποτήρι ξεχείλισε με τον τελευταίο που προστέθηκε στον κατάλογο των ανεπιθύμητων στην Τουρκία, ποντιακής καταγωγής Ελλήνων και ιδιαίτερα σε αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν τον Πόντο, τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ.Γεώργιο Βαρυθυμιάδη.

Σε όλους τους παραπάνω απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία χωρίς να εξηγηθεί κάποιος συγκεκριμένος λόγος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο pontosnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This