Τον οδικό χάρτη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας παρουσίασε ο Μπένος

Χαρές που κάνουν οι Νεοδημοκράτες που τους κυνηγούσε όταν ήταν δήμαρχος Καλαμάτας...

Must Read

Τον οδικό χάρτη για το σχέδιο ολιστικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης παρουσίασε ο Σταύρος Μπένος, στη σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι οι πρώτες εκταμιεύσεις θα γίνουν εντός των επόμενων ημερών και ζήτησε απ’ όλους τους πολίτες που έχουν πληγεί να κάνουν χρήση της πλατφόρμας arogi.gov.gr, έτσι ώστε «να μπορέσουν το συντομότερο δυνατόν να πάρουν τους πρώτους πόρους για να μπορέσουν να ξαναρχίσουν να χτίζουν τις ζωές τους».

Υπογράμμισε ότι η Πολιτεία προχωρά άμεσα σε αντιπλημμυρικά έργα και σε ενέργειες για την απομάκρυνση της καμένης ύλης και έκανε «πάσα» στον Σταύρο Μπένο, επικεφαλής της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, που θα εκπονήσει το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, σε στενή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ο σκοπός για τον οποίο ζήτησα από τον Σταύρο Μπένο να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας είναι ακριβώς διότι πρέπει να σχεδιάσουμε από τώρα την επόμενη ημέρα της βόρειας Εύβοιας με μια ολιστική προσέγγιση, αξιοποιώντας τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει ο τόπος αλλά και σκεπτόμενοι έξω από το συνηθισμένο πλαίσιο και αυτό ακριβώς προσδοκώ από την δουλειά την οποία θα κάνει ο Σταύρος», ήταν τα πρώτα σχόλια του Πρωθυπουργού για το υψηλόβαθμο στέλεχος του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως αποφασίστηκε όλες οι επιχειρήσεις του νησιού να απαλλαχθούν από την υποχρέωση επιστροφής της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Από την πλευρά του ο Σταύρος Μπένος δήλωσε: «Είναι η πιο τιμητική και πιο πατριωτική πρόσκληση που μου έγινε στο διάστημα των 43 ετών που είμαι στη δημόσια ζωή. Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να πω όχι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This