«Όχι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όχι στην αναστολή εργασίας» – Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αντιδρούν (video)

«Η δημοκρατία βάλλεται από παντού. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήνει στον καθένα να αποφασίζει το τι μέλλει γενέσθαι για τον εαυτό του»

Must Read

Έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, δηλώνοντας υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας και των αναστολών εργασίας για όσους δεν εμβολιαστούν.

ΕΚΑΒ διαμαρτυρία

«Σήμερα που δουλεύουμε έχει 4.000 κρούσματα και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοι μας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, που σημαίνει είναι ότι είναι αναγκαίοι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Μάκης Δεβελόγλου (πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει εμβολιαστεί).

Όπως ανέφερε ο κ. Δεβελόγλου από τους 592 εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα, Κιλκίς και Χαλκιδική, οι 170 (οι 120 σε ενεργά πληρώματα στη Θεσσαλονίκη) είναι ανεμβολίαστοι: «Πρόκειται για ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο, γύρω στο 35%».

Και επεσήμανε επιτιθέμενος στις κυβερνητικές αποφάσεις: «Έχει αναλογιστεί κανένας τι θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου όταν οι 170 εργαζόμενοι που εργάζονται σε 120 πληρώματα στη Θεσσαλονίκη, τεθούν εκτός εργασίας; Όλα αυτά το Υπουργείο έπρεπε να τα σκεφτεί πρώτου βγάλει αυτό το νόμο μέσα στο καλοκαίρι στα κλέφτικα, την ίδια ώρα που εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει άδεια και έχουν βάλει πλάτη εδώ και ενάμιση χρόνο με αρκετούς να έχουν νοσήσει».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία οι ανεμβολίαστοι είναι 1.245 από τους 4.000 εργαζομένους συνολικά. Το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει και από Σεπτέμβρη. Ούτως ή άλλως λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό. Αν προχωρήσουν σε αναστολές εργασίας το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσει με προσωπικό μικρότερο σε ποσοστό από το προσωπικό ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι από αρχές Σεπτέμβρη θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα», είπε με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Χρήστος Αγγελίδης.

Και πρόσθεσε κάνοντας λόγο για χτύπημα στη δημοκρατία: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα αξιών, το οποίο βιώνει η κοινωνία. Η δημοκρατία βάλλεται από παντού. Η κυβέρνηση πρέπει να αφήνει στον καθένα να αποφασίζει το τι μέλλει γενέσθαι για τον εαυτό του. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ζητά να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο και τις αποφάσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This