Θεσσαλονίκη: Φαρσέρ οδήγησε σε εκκένωση 13 ξενοδοχεία, μέσω «ηλεκτρονικών» απειλών για τοποθέτηση βόμβας!

Οι Αστυνομικές αρχές της πόλης κάνουν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό

Must Read

Κακόγουστη φάρσα, αποδείχθηκαν, τελικώς τα απανωτά e-mails που εστάλησαν σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία απειλούσαν για τοποθετήσεις βομβών στους χώρους τους, με αποτέλεσμα μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας να οδηγηθούν σε εκκένωση συνολικά 13! 

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι αρχές της πόλης, καθώς οι διαδοχικοί έλεγχοι της Αστυνομίας βγήκαν αρνητικοί, ενώ, μετά την προσωρινή αναστάτωση που προκλήθηκε σε προσωπικό και ενοίκους, τα ξενοδοχεία επανήλθαν σε κανονική λειτουργία. Αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκαναν λόγο για πρωτοφανές περιστατικό, καθώς ουδέποτε κατά το παρελθόν δεν είχε γίνει ανάλογη φάρσα και δη με μαζική αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ίδιο μήνυμα να εστάλη και σε άλλα ξενοδοχεία, χωρίς όμως να ανοιχθεί από το προσωπικό τους.

Προς το παρόν, το κίνητρο του δράστη παραμένει άγνωστο, και το μόνο βέβαιο είναι πως αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας, μαζί με την αναζήτησης της ταυτότητας του φαρσέρ.

Θυμίζουμε πως ο… ευρηματικός φαρσέρ, το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία αφορούσαν έξι ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, ενώ τις τελευταίες δύο ώρες απειλητικά μηνύματα έλαβαν στα ηλεκτρονικά τους ταχυδρομεία αρχικά άλλα τέσσερα ξενοδοχεία και κατόπιν ακόμα τρία, αναγκάζοντας τις αρχές τις συμπρωτεύουσας να… τρέχουν και να μη φτάνουν, προχωρώντας σε απανωτές εκκενώσεις από τη μία και κλείνοντας τους δρόμους γύρω από τα ξενοδοχεία από την άλλη, τουλάχιστον για όση ώρα διαρκούν οι έρευνες στα κτίρια.

Η Αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση του κάθε ξενοδοχείου που δέχτηκε το απειλητικό μήνυμα, ακολουθώντας το πρωτόκολλο που ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις, με κλήση στο εκάστοτε σημείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανικών (ΤΕΕΜ) με αστυνομικούς σκύλους, προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους.

Αναφορά σε 3 βόμβες στο πρώτο e-mail

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival και του voria.gr, μεταξύ των ξενοδοχείων που οδηγήθηκαν σε προσωρινή εκκένωση, ήταν αρχικά το Excelsior, το οποίο έλαβε e-mail από άγνωστο αποστολέα που έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, καθώς και στα Queen Olga και Pella, και, κατόπιν, το Park, το Εσπέρια και το Olympia.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση συναγερμού στα πρώτα έξι ξενοδοχεία που αναφέρονται στα απειλητικά e-mails έληξε, ωστόσο στη συμπρωτεύουσα εξακολουθούσε μέχρι αργά το βράδυ να επικρατεί γενικευμένη αναστάτωση, παρά το γεγονός ότι δεν είχε επιβεβαιωθεί ουδεμία απειλή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This