Πυρόπληκτος στην Εύβοια καταγγέλλει: «Έλεγαν μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες, θα τα σβήσουν όλα» (video)

«Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν, επειδή είναι παράνομα»

Must Read

Ανατριχίλα προκαλεί η καταγγελία ενός πυρόπληκτου επιχειρηματία στην βόρεια Εύβοια ο οποίος είδε το σπίτι και την επιχείρησή του να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.

Ο κάτοικος της περιοχής μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή του Mega υποστήριξε ότι κάποιοι από τους πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο, αδιαφορούσαν για τις ανθρώπινες περιουσίες. «Καήκαμε από πυροσβέστες που δήλωναν ότι αυτά τα σπίτια θα καούν, επειδή είναι παράνομα» δήλωσε ο επιχειρηματίας και πρόσθεσε ότι οι ελληνικές δυνάμεις έμειναν «άφωνες» με τον τρόπο, την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα που έδρασαν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες:

«Δεν το έλεγαν όλοι προφανώς. Άλλοι έλεγαν ότι μαζέψτε τους Ρουμάνους πυροσβέστες γιατί θα τα σβήσουν όλα. Οι Ρουμάνοι ήταν αποδοτικοί και σβήναν τις φωτιές, οι δικοί μας δεν είχαν νερό, δεν ήξεραν πως να τα σβήσουν… Έχει διαλυθεί ο μηχανισμός» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν θα εγκαταλείψει τον τόπο απ όπου κατάγεται και στον οποίο μεγάλωσε, όμως επείγει να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και αναδάσωση των καμένων περιοχών: «Δεν σκέφτομαι να φύγω από την περιοχή, αλλά να μείνω με τους άλλους κατοίκους να δούμε τι θα κάνουμε. Τα δάση πρέπει να αναδασωθούν και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα».

Μάλιστα ο επιχειρηματίας υπογράμμισε ότι τα χρήματα που δίνει ως αποζημίωση η κυβέρνηση δεν φτάνουν για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στις πληγείσες περιοχές: «Τα χρήματα δεν πρόκειται να φτάσουν. Μετά την πρώτη αρωγή, θα πρέπει να βρούμε εμείς τρόπο να βρούμε τα χρήματα μέχρι να αποζημιωθούμε» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This