Νοσηλευτές: Καταχρηστική εφαρμογή του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Υπονομεύεται συθέμελα το εργασιακό περιβάλλον

«Αρνητές» του διαλόγου και «ανεπαρκείς» οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με την ΠΑΣΥΝΟ

Must Read

Με μια ανακοίνωση-καταπέλτη, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ) καταφέρεται εναντίον του Υπουργείου Υγείας, κάνοντας λόγο για «ανεπάρκεια» των στελεχών του, με αφορμή την επερχόμενη 1η Σεπτεμβρίου, όταν και ξεκινούν οι αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει την ηγεσία του Υπουργείου «αρνητές» που δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα για διάλογο.

Η ΠΑΣΥΝΟ στην καταγγελία της προς το Υπουργείο Υγείας, τονίζει ότι από τις 14 Αυγούστου «σας είχαμε επισημάνει την επισφαλή λειτουργία των Υπηρεσιών Υγείας, λόγω της καταχρηστικής εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τονίζοντας σας, ότι υπονομεύετε  συθέμελα το εργασιακό περιβάλλον, επιβαρύνοντας το φόρτο εργασίας για τους εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας και ιδιαιτέρως για τους Νοσηλευτές. Επιπλέον θίξαμε ιδιαιτέρως το ημίμετρο της αναστολής των κανονικών αδειών, το οποίο εκθέτει ανεπανόρθωτα τον επιχειρησιακό σας σχεδιασμό και τις λανθασμένες πολιτικές υγείας».

Και συνεχίζει η ΠΑΣΥΝΟ ανεβάζοντας τους τόνους: «Δεν χρειάζεται η επίκληση των έκτακτων αναγκών, ώστε οι Νοσηλευτές να «αναγκαστούν» για πολλοστή φορά να μη λάβουν τις κανονικές τους άδειες. Έτσι κι αλλιώς ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, βιώνοντας καθημερινά τον ανελέητο πόλεμο με την πανδημία, θέλοντας να προστατεύσουν τη Δημόσια Υγεία, ΤΟ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, δουλεύοντας χωρίς ρεπό, δουλεύοντας χωρίς bonus, δουλεύοντας μακριά από τις οικογένειες τους, ματαιώνοντας τις ίδιες τις οικογενειακές στιγμές τους.

Αιτούμαστε συνεχώς συναντήσεις και παραμένουμε συνεχώς στη διάθεσή σας για διάλογο, με σκοπό την ρεαλιστική προσέγγιση και αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλα τα επίπεδα κι εσείς εξακολουθείτε να είστε αρνητές. Η στάση σας αυτή, εκθέτει σύσσωμη την πολιτική ηγεσία της χώρας απέναντί στους Νοσηλευτές, τους οποίους περιστασιακά και κατά το δοκούν εκθειάζει σε διάφορα εγκαίνια ή τιμητικούς εμβολιασμούς, όμως επί της ουσίας τους λοιδορεί και τους κοροϊδεύει κατάμουτρα.

Οι Νοσηλευτές είναι ενωμένοι κι η ΠΑ.ΣΥ.Ν.Ο. – Ε.Σ.Υ. δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τους μετατρέψει σε έρμαια αποτυχημένων πολιτικών υγείας. Μέχρι νεωτέρας… παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και όλων των αρμόδιων φορέων για υγιή και ρεαλιστικό διάλογο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This