Νέες κατηγορίες εργαζομένων στη λίστα της υποχρεωτικότητας

Ποιοι προστίθενται, ποιοι ακολουθούν

Must Read

Υποχρεωτικός γίνεται πλέον ο εμβολιασμός και για τους εργαζόμενους σε ΚΑΠΗ, δομές ψυχικής υγείας και κέντρα αποτοξίνωσης, όπως προβλέπει μεταξύ άλλων, νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Αν και πρόκειται για τομείς ευαίσθητους για τη δημόσια υγεία, πλέον όλα δείχνουν ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλους κλάδους, είναι ένα ορθάνοιχτο σενάριο.

«Οι ομάδες οι οποίες πρέπει να εμβολιαστούν, πρέπει να εμβολιαστούν κυρίως για να μπορούν να προστατευτούν και να εκτελέσουν την αποστολή τους», είπε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Προς το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι πρώτης γραμμής, όπως κυρίως αυτοί που εξυπηρετούν κόσμο στα διάφορα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών. Μιλάμε για την εφορία, μιλάμε για τα ΚΕΠ, μιλάμε για ΕΦΚΑ, μιλάμε για προσωπικό που είναι στα σώματα ασφαλείας, ενδεχομένως και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αν χρειαστεί και αν φτάσουμε σε αυτό σημείο», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, δίνοντας μια… πρόγευση αυτού που έπεται.

Σύμφωνα με το Open, το ποσοστό εμβολιασμού στο Λιμενικό είναι 65% και στην Ελληνική Αστυνομία μόλις που ξεπερνά το 50%.

«Όταν οι αστυνομικοί βλέπουν, ακόμα και οι επιστήμονες να έχουν διφορούμενες απόψεις είναι σε εισαγωγικά λογικό να φοβούνται», σχολίασε σχετικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αττικής. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τους αστυνομικούς…

Σκέψεις υπάρχουν και για υποχρεωτικό εμβολιασμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. «Να γίνει υποχρεωτικό, δηλαδή μου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό, αυτό είναι», λέει οδηγός λεωφορείου στο Open.

Την ίδια στιγμή, η παραδοξότητα στους κλειστούς χώρους εστίασης να επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι πελάτες, αλλά να μην έχουν την ίδια υποχρέωση και οι εργαζόμενοι, έχει εντοπιστεί και ίσως αλλάξει σύντομα.

«Έχουμε ζητήσει από τους εργαζομένους μας να εμβολιαστούν, ωστόσο είναι κάποιοι που δεν υπακούν (σ.σ. σαν άβουλα όντα) και δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε», λέει η επιχειρηματίας Πηνελόπη Δάφνη.

Εν τω μεταξύ, όσο πλησιάζει η 1η Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, τόσο αυξάνονται οι κινητοποιήσεις των σωματείων τους και των συναδέλφων τους που στέκονται στο πλευρό τους.

Πάντως, σύμφωνα με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήδη 8.150 υγειονομικοί έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Τη κούρσα των εμβολιασμών του πλυθυσμού σύμφωνα με τα στοιχεία, οδηγεί η ομάδα 75-79 ετών που έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 86%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού των παιδιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This