Οι 12 άσοι στο μανίκι του Ιερώνυμου! 

Τα τέσσερα «στρωμένα» τραπέζια όπου καλείται να βγάλει νικητή ο Αρχιεπίσκοπος στις εκλογές του Οκτωβρίου

Must Read

Υπομονή. Αυτό είναι το μεγαλύτερο προτέρημα για να κερδίσει κάποιος στο πόκερ. Έμπειροι παίκτες διαβεβαιώνουν πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φύγεις νικητής από την πράσινη τσόχα.

Συμπάθεια στα τυχερά παιχνίδια και ιδιαίτερη γνώση δεν έχω. Ωστόσο από υπομονή ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι «μάστερ» και αν έπαιζε πόκερ, θα ήταν σίγουρα καταξιωμένος. Μιλώντας για τα πιο… ταπεινά, αυτά της Ιεραρχίας, έχουμε τέσσερα «στρωμένα» τραπέζια που καλείται να βγάλει νικητή ο Αρχιεπίσκοπος τον Οκτώβριο.

Θα μιλήσω με μεταφορές. Όταν μιλάμε για «τραπέζι», αναφέρομαι σε μητρόπολη. Οι «άσοι» είναι οι υποψήφιοι που φέρεται ότι είναι οι πιο ικανοί να μπουν στο τριπρόσωπο με αξιώσεις. Το πόκερ είναι η (ανθρώπινη) διαδικασία που ακολουθεί τις επόμενες εβδομάδες έως ότου εκλεγούν οι νέοι Μητροπολίτες Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου και Περιστερίου.

Η σειρά που αναφέρω τα ονόματα των «άσων» είναι τυχαία. Δεν κρύβουν ούτε σκοπιμότητα ούτε προτίμηση. Καταγράφω απλώς τι λένε οι… στοιχηματικές εταιρίες, οι παρασκηνιακοί ψίθυροι των αρχιερέων με λίγα λόγια. Δεν θα αναφέρω καν ποσοστά επιτυχίας καθενός, γιατί σίγουρα θα πέσω έξω.

Στην Καστοριά το τραπέζι έχει τους εξής άσους: τον Καλλίνικο Γεωργάτο, πρωτοσύγκελο του Ναυπάκτου, τον Κοζανιώτη καθηγητή και εξαίρετο επιστήμονα π. Γρηγόριο Παπαθωμά και τον πρωτοσύγκελο της Κοζάνης π. Χριστοφόρο. Η πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Κοζάνης να βγει ανοιχτά χωρίς την έγκριση του Αρχιεπισκόπου να προωθήσει τον πρωτοσύγκελό του μάλλον τού έχει κάψει το χαρτί. Γι’ αυτή τη μητρόπολη τουλάχιστον.

Στην παρτίδα της Μητρόπολης Λαγκαδά ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο π. Πλάτωνας Κρικρής από την Ι. Σύνοδο, πνευματικό ανάστημα του μακαριστού Επισκόπου Τράλλεων Ισιδώρου και ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος από την Ιερά Σύνοδο φέρεται ότι είναι τα χαρτιά που θα πέσουν στο τραπέζι ανήμερα της διαδικασίας εκλογής.

Για το Κιλκίς ο π. Βαρθολομαίος Αντωνίου από την Ι. Σύνοδο, ο οποίος παρουσίασε πολύ θετικά αποτελέσματα στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης π. Ιάκωβος Αθανασίου, τον οποίο επιθυμεί και ο κ. Ανθιμος να καμαρώσει στο Κιλκίς και ο Κιλκισιώτης π. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, παιδί του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, που αγωνίζεται μόνος ενάντια στις πιθανότητες, είναι οι «άσοι» που ξεχωρίζουν.

Στο Περιστέρι είναι αμφίβολο αν η «παρτίδα» στρωθεί σε αυτή την Ιεραρχία. Εκκρεμούν διαδικαστικά θέματα για να γίνει η επιλογή του διαδόχου του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος. Τα καλά χαρτιά που έχει στο μανίκι του ο Αρχιεπίσκοπος γι’ αυτήν τη μητρόπολη φέρεται ότι είναι τρία: Ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, Επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος Χαραμαντίδης, με αποδεδειγμένο έργο, τον οποίο πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε ανυψώνοντάς τον σε αρχιερέα.

Επόμενος «άσος» για το Περιστέρι φέρεται ότι είναι ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών της Εκκλησίας π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής τα τελευταία δύο χρόνια από τη συγκεκριμένη θέση και τυγχάνει θετικής αποδοχής της Ιεραρχίας για τα διοικητικά του καθήκοντα. Τέλος, ακόμη ένα «χαρτί» που θα πέσει στο τραπέζι για το Περιστέρι είναι ο πρωτοσύγκελος του Μεσσηνίας π. Φίλιππος Χαμαργιάς, ένας ικανός κληρικός, που θεωρείται ότι έχει μέλλον και θα επιθυμούσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος να γίνει μητροπολίτης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This