Ασφάλεια & ποδήλατο: Τι να προσέξετε και τι να αγοράσετε!

Must Read

Τα περισσότερα ατυχήματα που γίνονται με ποδήλατα συνήθως συμβαίνουν σε διασταυρώσεις ή οφείλονται σε απότομη αλλαγή πορείας από τους ποδηλάτες. Πολύ χαμηλά ποσοστά έχουν καταγραφεί από αυτοκίνητα που ευθύνονται για ατυχήματα.

Οι αστικές μετακινήσεις με το ποδήλατο θα πρέπει να ακολουθούν τόσο τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, όσο και βασικές οδηγίες που μικροί και μεγάλοι πρέπει να έχουν υπόψη τους.

Ποια είναι τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε, πριν πιάσετε το τιμόνι;

Ξεχάστε το πεζοδρόμιο

Είναι επικίνδυνο να κόψετε δρόμο από το πεζοδρόμιο, καθώς έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος. Αντιθέτως, είναι επιβεβλημένη η σωστή οδήγηση στην άσφαλτο, ακολουθώντας πινακίδες και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.

Γίνετε ορατοί

Εξοπλιστείτε με τα σωστά αξεσουάρ και ρούχα όταν βγαίνετε για ποδήλατο, ειδικά όταν είναι βράδυ. Τα φανάρια ποδηλάτου μπρος και πίσω και τα αντανακλαστικά ποδηλάτου, όπως αυτό εδώ, μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Την νύχτα χρησιμοποιήστε οπωσδήποτε οπίσθια αλλά και εμπρόσθια φανάρια.

Εξίσου αποτελεσματικά είναι τα γιλέκα σεfluo τηςForce με αντανακλαστικές ιδιότητες για ασφάλεια. Δείτε εδώ το αντιανεμικό γιλέκο.

Προστατέψτε το κεφάλι σας

Αν πέσετε από το ποδήλατο, στο σώμα σας πιθανόν να προκύψουν γρατζουνιές και μώλωπες άνευ σημασίας. Ο κίνδυνος να χτυπήσετε το κεφάλι σας, όμως είναι μεγάλος γι’ αυτό είναι άκρως απαραίτητο να αγοράσετε ένα ποιοτικό κράνος.

Το κράνος Tiger Downhill της Force είναι άνετο, προσφέρει στυλ και πολύ καλό αερισμό. Επιπλέον διαθέτει ειδικό μαξιλαράκι στο πιγούνι προς αποφυγή τραυματισμών.Διαθέτει πιστοποιητικό CE και έρχεται στην πόρτα σας συσκευασμένο σε κουτί FORCE.

Συντηρήστε το ποδήλατό σας

Η συντήρηση είναι πολύ σημαντική για να διατηρήσετε σε φόρμα το ποδήλατό σας και να μην σας δημιουργήσει προβλήματα στον δρόμο. Και όταν αναφέρουμε συντήρηση, εννοούμε τόσο την καθαριότητα του ποδηλάτου με ένα καλό καθαριστικό, όπως αυτό που αφαιρεί με μία κίνηση βρομιές και γράσα, όσο και την πραγματοποίηση τακτικού ελέγχου στα ελαστικά, στα φρένα και το σύστημα ταχυτήτων.

Προστατευθείτε σωστά και βγείτε στους δρόμους με ασφάλεια, ώστε να χαίρεστε την κάθε στιγμή! Μπείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα BikeStation για να βρείτε κάθε αξεσουάρ και ανταλλακτικό που θα λύσει το πρόβλημά σας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This