Πρόεδρος ΟΛΜΕ: «Μαύρη τρύπα το να μην ελέγχονται οι εμβολιασμένοι»

«Επαχθές, οικονομικό αντικίνητρο» τα υποχρεωτικά δύο rapid test

Must Read

Ως «επαχθές, οικονομικό αντικίνητρο» προκειμένου να εμβολιαστούν, χαρακτήρισε το μέτρο των δύο υποχρεωτικών rapid test την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς με δικά τους έξοδα, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, ο οποίος εξέφρασε την απορία του, γιατί δεν τεστάρονται οι εμβολιασμένοι.

«Να γίνονται δωρεάν τεστ για όλους τους εκπαιδευτικούς – και τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους – με ευθύνη του ΕΟΔΥ, σε κρατικές ή δημοτικές δομές. Η υποχρέωση των εκπαιδευτικών που δεν έχουν εμβολιστεί για 2 rapid test την εβδομάδα με δικά τους έξοδα, είναι ένα επαχθές, οικονομικό αντικίνητρο προκειμένου να εμβολιαστούν», σχολίασε ο κ. Τσούχλος στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Και αφού αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν η διαδικασία των δωρεάν self test που ίσχυε μέχρι τον Μάιο να κρίνεται πλέον μη επαρκής», πρόσθεσε για την «ασυλία» που έχουν οι εμβολιασμένοι σε ότι αφορά τα τεστ: «Οι εμβολιασμένοι παίρνουν ‘λευκή επιταγή’, δεν ελέγχονται καθόλου και αυτό είναι επικίνδυνο, μιλάμε για μια ‘μαύρη τρύπα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, το 80% των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης είναι εμβολιασμένο ή έχει νοσήσει, ενώ ένα επιπλέον 5% δεν μπορεί να εμβολιαστεί για λόγους υγείας.

Η θέση της ΟΛΜΕ είναι ξεκάθαρη στο θέμα των εμβολιασμών και της υποχρεωτικότητας: «Είμαστε υπέρ της καθολικότητας και της μαζικότητας των εμβολιασμών, χωρίς αστερίσκους, αλλά εναντίον της υποχρεωτικότητας. Ευτυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν άκουσε συνεργάτες του και δεν θέσπισε την υποχρεωτικότητα για τους εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να πάμε τιμωρητικά. Τα τεστ θα μπορούσαν να γίνονται σε κρατικές και δημοτικές δομές υγείας, όπως γίνονταν έως τώρα».

Κλείνοντας, ο κ. Τσούχλος τόνισε ότι αντί για τα τιμωρητικά μέτρα, θα μπορούσαν να ληφθούν άλλα, για θέματα με τα οποία δεν ασχολείται κανείς, όπως π.χ. να γίνουν 15μελή τμήματα στις σχολικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This