Βουνό στην… κυριολεξία οι δικογραφίες στα δικαστήρια της Αθήνας!

Η γρήγορη απονομή δικαιοσύνης «σκοντάφτει» στη γραφειοκρατία

Must Read

Εικόνες ντροπής καταγράφονται στα δικαστήρια της Αθήνας, όπου τεράστιοι όγκοι με δικογραφίες δεν κατακλύζουν μόνο τα γραφεία, αλλά έχουν αρχίσει να φτάνουν μέχρι τις… τουαλέτες, καθώς η περιβόητη επιτάχυνση στην απονομή δικαιοσύνης, που οραματίζονται οι εκάστοτε καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί, «σκοντάφτει» στη γραφειοκρατία και τη χαρτούρα.

Χιλιάδες έγγραφα δικογραφιών έχουν πλημμυρίσει κυριολεκτικά τα γραφεία, τους διαδρόμους, ακόμα και τα σκαλοπάτια στο κτίριο 13 της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Μέσα στα γραφεία, οι δικογραφίες σχηματίζουν «βουνά» και οι χώροι δεν επαρκούν, με αποτέλεσμα οι δικαστικοί υπάλληλοι να έχουν εναποθέσει τα δικόγραφα στους διαδρόμους και στις σκάλες, ενώ κάποια από αυτά έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τις τουαλέτες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δικογραφίες που πρέπει να μεταφερθούν προς αρχειοθέτηση από τα κτίρια της Ευελπίδων προς τα αρχεία του Πρωτοδικείου Αθηνών, τα οποία στεγάζονται στα υπόγεια του κτιρίου του Εφετείου Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως. Ωστόσο, η μεταφορά δεν έχει γίνει, καθώς έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση του σχετικού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε μόλις στις 23 Ιουλίου από τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών…

Πολλά εκατομμύρια ευρώ για την ψηφιοποίηση

Και αυτά συμβαίνουν ενώ οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν καταβάλει πολλά εκατομμύρια ευρώ σε γνωστή εταιρία για την ψηφιοποίηση των νευραλγικών υπηρεσιών των δικαστηρίων. Την ίδια ώρα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλημάτων στον χώρο των δικαστηρίων, οι δικαστικοί υπάλληλοι ξεκινούν κινητοποιήσεις από σήμερα, Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Κατηγορούν την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την απόφασή της να χορηγήσει σε περιορισμένο αριθμό συναδέλφων τους υπερωρίες – φιλοδώρημα, ενώ, όπως αναφέρουν, δεν έχει πράξει «απολύτως τίποτα» για το πολύ μεγάλο θέμα της υποστελέχωσης των δικαστικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This