Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες υγειονομικών σε όλη την Ελλάδα – «Ο νόμος θα εφαρμοστεί», λέει ο Πλεύρης (video)

Όχι στην υποχρεωτικότητα και στις αναστολές εργασίας, ναι στον εμβολιασμό, λένε οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Ξεκίνησαν επίσημα από σήμερα οι αναστολές εργασίας άνευ αποδοχών για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που ως συμπαράσταση στους συναδέλφους τους και ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επιβολή της υποχρεωτικότητας, δεν κατέθεσαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Την ίδια στιγμή, ο νέος Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, προσερχόμενο στο Υπουργείο τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και δεν θέλησε να πει περισσότερα επειδή ακόμα… ενημερώνεται: «Παρακολουθούμε όλη την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε. Καταλαβαίνετε ότι κατά βάση και εμείς αυτή τη στιγμή ενημερωνόμαστε. Θα διαχειριστούμε όλα τα θέματα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα λειτουργίας. Ο Νόμος εφαρμόζεται και θα εφαρμοστεί. Όταν ενημερωθούμε θα είμαστε έτοιμοι να πούμε παραπάνω πράγματα».

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας που τέθηκαν σε αναστολή από σήμερα ξεκίνησαν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, έχοντας σε αρκετές περιπτώσεις στο πλευρό τους και συναδέλφους τους που έχουν εμβολιαστεί, αλλά αντιδρούν στον εξαναγκασμό και στη στέρηση της εργασίας που επιβάλλει η Κυβέρνηση.

Συγκέντρωση εργαζομένων στο «Λαϊκό»

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, δόθηκε παράταση 15 ημερών στους υγειονομικούς που εργάζονται στα ψυχιατρικά νοσοκομεία και ως εκ τούτου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε αυτά δεν βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή, όπως οι συνάδελφοί τους.

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον Ευαγγελισμό

Στη Θεσσαλονίκη

Μύλος στο ΑΧΕΠΑ και στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» με τις αναστολές εργασίας, καθώς σύμφωνα με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων Πέτρο Κετικίδη, συνάδελφοί του που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο εργάζονται κανονικά, καθώς, «υπήρχε πρόβλημα με το πρόγραμμα. Ο διοικητής μάς είπε ότι ακόμη και σήμερα μπορούν να πάνε να εμβολιαστούν. Άρα η κυβέρνηση έχει αναστείλει αυτό που μόνη της ψήφισε».

Ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Γεώργιος Κούτρας, διέψευσε τα όσα ειπώθηκαν τονίζοντας στο thestival: «Το μέτρο έχει κανονικά ισχύ, δεν εργάστηκε κανένας ανεμβολίαστος όπως προβλέπεται. Δεν γνωρίζω αν μπήκαν στο νοσοκομείο, πάντως δεν εργάστηκαν σε βάρδια. Θα λάβουν σύντομα το σχετικό έγγραφο πράξης αναστολής όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με το thes.gr η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ αρχικά μοίρασε… καρτελάκια εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, ωστόσο μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν, πήρε πίσω το μέτρο.

Στη Λέσβο

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν εργαζόμενοι το πρωί έξω από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο αναστολής εργασίας για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί. Άλλη ομάδα εργαζομένων προχώρησε σε κατάληψη των γραφείων του διοικητή και της διεύθυνσης προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπολογίζεται ότι 33 εργαζόμενοι, από τους οποίους 7 είναι γιατροί, δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στα Χανιά

Στους 109 ανέρχεται ο αριθμός των εργαζομένων στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του covid-19 και από σήμερα τίθενται σε αναστολή εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα είναι συνολικά 1341, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης, το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων στο νοσοκομείο είναι αυτό των γιατρών 97%, δηλαδή 255 από 263 και ακολουθεί το διοικητικό προσωπικό με ποσοστό 94%, δηλαδή 111 από 118 εργαζόμενους.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Συγκλονίζει ο 8χρονος που έκλεισαν στο κλουβί της «Κιβωτού» και στο πλυσταριό: «Φοβόμουν … ούρλιαζα»

Σε επίπεδο νοσηλευτικού προσωπικού εμβολιάστηκε το 91% δηλαδή 551 από 598, ενώ στο λοιπό προσωπικό έχει εμβολιαστεί το 89% δηλαδή, 424 από 471.

Το πρωί, εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, που αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη του νοσηλευτικού ιδρύματος. Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση εξέφρασαν την άποψη ότι η αναστολές εργασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr, ο Ευτύχης Κοντορινάκης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων: «Είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Χιλιάδες συνάδελφοί μας βγαίνουν σε αναστολή εργασίας. Αύριο δε θα έχουν χρήματα για τα απαραίτητα. Το νοσοκομείο Χανίων χάνει 109 άτομα που μέχρι στιγμής είναι ανεμβολίαστοι. Για την αντικατάστασή τους περιμένουν πότε, ίσως και αν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης κυρίως στο νοσηλευτικό προσωπικό. Θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα ως προς την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς περίπου 40 – 50 νοσηλευτές είναι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί. Είμαστε εδώ για να πούμε για άλλη μια φορά ότι ως σωματείο κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι συνάδελφοι μπορούσαν, είμαστε υπέρ του εμβολιασμού αλλά είμαστε και κατά της υποχρεωτικότητας».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, στο ΕΚΑΒ Χανίων, σε σύνολο 38 εργαζομένων οι 12 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, οι υγειονομικοί που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είναι 40 σε σύνολο 450 εργαζομένων.

Στην Καβάλα

Ένταση είχαμε το πρωί στο Νοσοκομείο Καβάλας, με τους εργαζόμενους να διαμηνύουν ότι θα κινηθούν νομικά κατά των αποφάσεων της Κυβέρνησης για υποχρεωτικότητα και αναστολές.

Στη Λαμία

Στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας συγκεντρώθηκαν οι υγειονομικοί για να διαμαρτυρηθούν για το «παράλογο μέτρο» των αναστολών εργασίας και διαμηνύουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

«Φτάσαμε στο σημείο να βγάζουμε σε αναστολή εργασίας ανθρώπους που επί ενάμιση χρόνο έδωσαν μεγάλη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό», επισημαίνει ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Βαγγέλης Οικονόμου.

«Στο πρώτο και το δεύτερο κύμα της πανδημίας μας χειροκροτούσαν, τώρα είμαστε επικίνδυνοι και μας στέλνουν στα σπίτια μας … Σήμερα είναι η κηδεία της δημοκρατίας», έλεγαν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι και ζήτησαν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο.

Στη Λάρισα

Έξω από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σε αναστολή ήταν έξαλλοι.

Σύμφωνα με τον Κώστας Λαρίση από το Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΛ «πρόκειται για μπάχαλο» και προσθέτει: «Δεν επιτρέπεται σε εργαζόμενους να προσφέρουν την εργασία τους, ενώ από την Διοίκηση του νοσοκομείου δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο σε υπάλληλο που να τίθεται σε αναστολή. Λίγοι εργαζόμενοι ήδη τους έχουν δεχθεί στα τμήματα, ενώ στα υπόλοιπα δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν».

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Στη γιαγιά και τη θεία τους επέστρεψαν η 12χρονη-θύμα βιασμού και τα αδέλφια της

Η Αγγελική Τσαντσαρίδου, Διευθύντρια ΕΣΥ Χειρουργικής Θώρακος αφού υποστήριξε ότι είναι υπό έρευνα τα εμβόλια και δεν καταγράφονται οι παρενέργειες, είπε ακόμα: «Έχουμε δυο ανεμβολίαστους και 2 εμβολιασμένους στις ΜΕΘ».

Στην Πάτρα

Σύμφωνα με το tempo24.news περίπου 550 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Πάτρας βγαίνουν από σήμερα σε αναστολή εργασίας.

Στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης («Άγιος Ανδρέας» και Πανεπιστημιακό του Ρίο) σταμάτησαν οι καταλήψεις διαμαρτυρίας στα νοσηλευτήρια, αλλά οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται.

Στην Αμαλιάδα

Από τις 06:00 είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας Σωκράτη Σωτηρόπουλο, να λέει στο ilialive.gr: «… Είμαστε εδώ ως ένδειξη κινητοποίησης, σήμερα έχουμε κάνει αποκλεισμό και κατάληψη στο γραφείο της διοίκησης, το γραφείο προσωπικού, το γραφείο του πρωτοκόλλου και το γραφείο της διοικήτριας για να μην κατατεθούν και να μην περάσουν οι διαπιστωτικές πράξεις που βγάζει σε αναστολή εργασίας και αναστολή μισθού, συναδέλφους που δεν εμβολιάστηκαν.

Επίσης, σήμερα περιμένουμε να έχουμε μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού και διοικητικού προσωπικού, οι οποίοι ας πούμε θα καλύψουν τυχόν εφεδρείες από ανεμβολίαστους του Πύργο. Όπως είχαμε πει και τις προηγούμενες φορές η Αμαλιάδα για άλλη μία φορά θα λειτουργήσει ως εφεδρεία να καλύψει τα κενά του Πύργου. Αυτό είναι αδιανόητο, γιατί πλήττεται η λειτουργία της Αμαλιάδας, πλήττεται η πόλη της Αμαλιάδας και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Εμείς είμαστε εδώ, να εμποδίσουμε αυτές τις πράξεις, θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί, ενδέχεται να κάτσουμε και τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Είμαστε εδώ σε διαρκή γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε για το μέλλον του νοσοκομείου. Καλούμε κάθε φορέα της πόλης να έρθει εδώ και να δούμε τι θα κάνουμε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, είναι πολύ δύσκολα και δεν μπορούμε να παίζουμε με τα θέματα της υγείας. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά, εμείς είμαστε εδώ μόνο στην διοίκηση, μόνο σε ό,τι έχει να κάνει στην επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους ανεμβολίαστους συναδέλφους και στις μετακινήσεις του υγειονομικού. Αυτό μόνο κάνουμε. Οι λειτουργίες του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο, ως τεστ covid και ως επείγοντα συνεχίζονται κανονικά και τις στηρίζουμε».

Στην Κομοτηνή

Κινητοποίηση είχαμε και έξω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της αναστολής εργασίας των μη εμβολιασμένων.

Στη ΡΟΗ news μίλησε η Προϊσταμένη της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής Μαρία Κουρτούμα για τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κομοτηνής, λέγοντας ότι είναι η μόνη στην Περιφέρεια non covid ΜΕΘ και η λειτουργία της οποίας κινδυνεύει από τις αναστολές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατεβάζει (τώρα) τον πήχη το ΑΣΕΠ!

Σε μόλις 5.124 ανέρχεται ο αριθμός των θέσεων που θα πληρωθούν μέσω του διαγωνισμού...

Όλες οι αλλαγές στο «Καλάθι του νοικοκυριού»

Ποια προϊόντα θα διατίθενται για τους διαβητικούς

Σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα και στο Ληξούρι!

Το εστιακό του βάθος ήταν 5,7 χιλιόμετρα

Σείστηκε Εύβοια και Αττική: Τη νύχτα καταγράφηκαν πάνω από 80 μετασεισμοί

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο 4,7 είναι ο κύριος σεισμός» - Ευθύμιος Λέκκας: «Όσο γίνονται σεισμοί στην περιοχή είναι θετικό. Εκτονώνεται η κατάσταση»

Η συναρπαστική ζωή του τελευταίου Έλληνα «Top Gun»

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 102 ετών, ο θρυλικός πιλότος, αντιπτέραρχος ε.α. Κωνσταντίνος...

Μειώθηκαν οι ποινές τεσσάρων οπαδών που άφησαν ανάπηρο έναν αστυνομικό

Ποινές φυλάκισης αποφασίστηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε βάρος τεσσάρων νεαρών,...

Χρυσή Σέχτα: Πάντρευαν ομοφυλόφιλους με κορίτσια από τις δομές για να τους… «θεραπεύσουν»

Ακόμα μία -η δεύτερη κατά σειρά- υπόθεση ασέλγειας παιδιού από τον πατέρα Αντώνιο της...

Επίδομα θέρμανσης: Έως 21 Δεκεμβρίου η πληρωμή της πρώτης δόσης

Οι παλαιοί δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν ως προκαταβολή το συνολικό ποσό που τους είχε καταβληθεί κατά την προηγούμενη χειμερινή περίοδο

Δείτε που μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Σε 166 σημεία σε όλη την επικράτεια θα βρίσκονται σήμερα οι Κινητές Μονάδες Υγείας...

«Γάζωσαν» με καλάσνικοφ περιπολικό στην Άρτα

Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα το βράδυ της Τρίτης, όταν με καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ κατά...

Εύβοια: Κατέρρευσαν σκάλες σε σπίτια, μετά τα βραδινά Ρίχτερ

Σε κατάσταση «συναγερμού» βρίσκεται η κοινότητα Ζαράκων στη Νότια Εύβοια, με τους κατοίκους να...

Στη γιαγιά και τη θεία τους επέστρεψαν η 12χρονη-θύμα βιασμού και τα αδέλφια της

Στη φροντίδα της γιαγιάς και της θείας τους επέστρεψαν η 12χρονη, θύμα βιασμού και...

Τέλος στην αγωνία για 20χρονο ορειβάτη που χάθηκε στον Παρνασσό

20 πυροσβέστες από τις Υπηρεσίες της Βοιωτίας και την 7η ΕΜΑΚ επιχειρούν στις πλαγιές...

Ο «χορός» των Ρίχτερ στην Εύβοια – Τσελέντης: «Με το νέο σεισμό αλλάζουν τα...

Πέντε μετασεισμοί μέσα σε 40 λεπτά καταγράφηκαν μετά τα 5 Ρίχτερ - «Ψυχραιμία», συνιστά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Μετά τον σεισμό κλειστά τα σχολεία στην Κάρυστο την Τετάρτη

Σεισμική δόνηση ιδιαίτερα αισθητή στην Εύβοια, αλλά και στην Αθήνα, σημειώθηκε στις 22:07 το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαριέτα Φουρεράι: Είδαμε για πρώτη φορά την μητέρα της Ελένης Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης...

Νέος ισχυρός σεισμός στην Εύβοια αισθητός και στην Αθήνα! – Λέκκας: «Περιπλέκεται τώρα το θέμα…»

5 Ρίχτερ το μέγεθος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό - «Αυτόν τον σεισμό τον αντέχουν τα κτήρια, συνιστώ ψυχραιμία, δε νομίζω να φτάσουμε σε πολύ μεγάλα μεγέθη»

«Η μητέρα του πατέρα Αντώνιου ζει σε “κοτέτσι” και κρυώνει»

Την ώρα που οι Αρχές κάνουν φύλλο και φτερό...

Σοκαριστική καταγγελία: Έκλεψαν 1.500 ευρώ από την 21χρονη Έμμα, ενώ ήταν αιμόφυρτη στο οδόστρωμα!

Στο δικαστικό Μέγαρο βρέθηκε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας, ζητώντας να αλλάξουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο δράστης

NEWSROOM