Στο «κόκκινο» Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία: Μίνι lockdown από σήμερα – Τι ισχύει

Παράταση μέτρων για Μεσσηνία και Ηράκλειο - Έως τις 10 Σεπτεμβρίου τα ισχύοντα απαγορευτικά μέτρα

Must Read

Στη δίνη του κορωνοϊού Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία. Από σήμερα μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου στις 6 το πρωί τίθενται σε εφαρμογή έκτακτα περιοριστικά μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς της νόσου Covid-19 στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας, καθώς και για τον Δήμο Ικαρίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου.

Όπως είχε γράψει χθες το newsbreak.gr, το ιδιαίτερα επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα θα έφερνε έκτακτα περιοριστικά μέτρα, τα οποία και ουσιαστικά είχαν ανακοινωθεί… προφορικά στις αρμόδιες Αρχές εν αναμονή της επίσημης επιβεβαίωσης με την ΚΥΑ.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αλλά και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α), ο νομός Αχαΐας από τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου (τουλάχιστον), θα έμπαινε σε καθεστώς περιορισμών.

Διαβάστε ακόμα:

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Αχαΐα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου

Τι θα ισχύει

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00
  • Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία)
  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης. Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Στο «κόκκινο» (επίπεδο 4) και επίσημα βρίσκονται επιδημιολογικά οι περιφέρειες Ηρακλείου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, καθώς και ο δήμος Ικαρίας. Οι συγκεκριμένες περιοχές «βράζουν» εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού και έτσι θα εφαρμοστούν μέτρα τύπου lockdown.

Σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ανησυχία για την υψηλή θετικότητα

Αυξημένη ανησυχία για τον δείκτη θετικότητας, όπως καταγράφεται στα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, για την εβδομάδα 23 Αυγούστου – 29 Αυγούστου 2021.

Συγκεκριμένα, για αυτό το διάστημα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.37% σε σύνολο 633.925 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.00% σε σύνολο 518.799 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.93%.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στην Ηλεία, όπου ο δείκτης θετικότητας έφτασε το 8,27%. Στην Ικαρία στο 7,67%, στη Νάξο στο 7,2% και στην Κάρπαθο στο 5,74%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This