Δήμος Αθηναίων: Προτομή και οδός με το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη στην Αθήνα

Επίσης αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί η σορός του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη δωρεάν, τιμής ένεκεν, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών μέχρι να γίνει η ταφή του

Must Read

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έκανε δεκτή την εισήγηση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη να δοθεί το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη σε οδό της Αθήνας και να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για τη δημιουργία προτομής του που θα τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης.

Επίσης αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί η σορός του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη δωρεάν, τιμής ένεκεν, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών μέχρι να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Στην κηδείαη οποία τελικά θα γίνει στον Γαλατά Χανίων – θα παραστούν ο δήμαρχος αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Ο θάνατος του έχει προκαλέσειοικουμενική συγκίνηση. Έφυγε αφήνοντας πίσω σπουδαία παρακαταθήκη. Αυτό το φως, αυτή η γνώση, είναι η ελευθερία μας», είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος κ. Μπακογιάννης.

«Ο Μίκης έζησε σ΄αυτή την πόλη μεγάλο μέρος της ζωής του. Διαδήλωνε στους δρόμους αυτής της πόλης, τραγούδαγε στις πλατείες και τα στάδια της, υπερασπίστηκε με το όπλο στο χέρι αυτή την πόλη και στην περίοδο της ναζιστικής κατοχής και τον Δεκέμβριο», είπε ο επικεφαλής της «Λαικής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Ελευθέριου Σκιαδά στη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This