Θάνος Πλεύρης: Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 44 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας!

Must Read

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 44 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν ήδη προκύψει από την έρευνα που διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές, στον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός αναμένεται να ανέβει ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, έχει ήδη ζητήσει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος των ατόμων που έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό.

«Το σύστημα “Ελευθερία” είναι θωρακισμένο και οι όποιες περιπτώσεις υπάρχουν είναι λίγες», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι συνδέονται με την συγκεκριμένη υπάλληλο” τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι υπάρχουν στο σύστημα ασφαλιστικές δικλείδες και γίνεται αναζήτηση. Αποκάλυψε δε ότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις και η έρευνα συνεχίζεται…

emvoliasmos

Αναφερόμενος στην αντιστοιχία εμβολιασμών και μονίμων κατοίκων ο κ. Πλεύρης είπε ότι συνολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 31.000 εμβολιασμοί, δηλαδή, έχουν εμβολιαστεί 16.000 πολίτες με τις δυο δόσεις και πως η ιδιαιτερότητά του ήταν ότι ήταν το μοναδικό κέντρο που είχε Pfizer και έτσι υπήρχε αυξημένη ζήτηση στο συγκεκριμένο κέντρο.

Συνολικά είπε καταγράφηκαν 5.500 αλλαγές στον Ταχυδρομικό Κώδικα κάτι που προβλέπεται για την διευκόλυνση των εμβολιασμών και σημείωσε ότι όλα αυτά έγιναν σε χρόνο που δεν υπήρχε συζήτηση κυρώσεων και υποχρεωτικότητας.

Στο ερώτημα αν εκτιμά ότι υπήρχε οικονομικό κίνητρο ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτό είναι θέμα της ΕΔΕ και του εισαγγελέα.

«Όποιος προσπαθήσει είτε με πλαστό πιστοποιητικό είτε με πλαστή βεβαίωση νόσησης για να εξαιρεθεί από τον εμβολιασμό και ερευνώνται καταγγελίες, θα ενταφιαστούν ως περιπτώσεις. Δεν ανέχομαι να κυκλοφορεί κόσμος στο σύστημα υγείας ανεμβολίαστος και να θέτει σε κίνδυνο το 67% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Να γνωρίζουν οι υπάλληλοι ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή τους. Επεξεργαζόμαστε μια διάταξη όπου οι διοικητικές κυρώσεις και το πρόστιμο κατά περίπτωση θα είναι τέτοιας φύσης που θα είναι αποτρεπτικά. Το πρόστιμο θα είναι δυσβάσταχτο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε πως όσοι εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά μπορεί να απολυθούν αφού οδηγηθούν στο πειθαρχικό.

«Από την δική μου πλευρά θα ενεργοποιήσω τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας», τόνισε.

Όσον αφορά την τρίτη δόση, ο υπουργός επεσήμανε πως περιμένουμε τις εισηγήσεις της Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει σήμερα.

Ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού. Είπε ότι είναι προσωπική του άποψη και είπε ότι με βάση τις προτάσεις της επιτροπής βιοηθικής θα λαμβάνονται οι όποιες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This