Δέκα άτομα μπλεγμένα στην υπόθεση των SMS που καλούσαν κόσμο σε… επιστράτευση!

Μια φάρσα που έκοψε τη χολή σε πολύ κόσμο...

Must Read

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοίνωσε σήμερα πως έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης «διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω παραπλανητικών SMS», σχηματίζοντας δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων!    

Πρόκειται για μηνύματα, τα οποία είχαν… κοψοχολιάσει κόσμο και κοσμάκη το καλοκαίρι του 2020, καθώς -υποτίθεται ότι- είχαν ως αποστολέα Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αστυνομίας και αντικείμενο την κλήση σε… επιστράτευση! Τα εν λόγω SMS είχαν ονόματα αποστολέα «YP.AMYNAS», «YP.ETH.AM», «YPOURGEIO», «astynomia» και «G.E.S.» και οι αποδέκτες τους καλούνταν «να παρουσιασθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, προκειμένου να παραλάβουν φύλλο πορείας», δήθεν λόγω επιστράτευσης.

Φυσικά η όλη ιστορία, όπως αποδείχτηκε στην πορεία, δεν ήταν παρά μια κακόγουστη φάρσα, η οποία, όμως, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις αρχές ασφάλειας, αφού οι δράστες ενέπλεκαν στρατό, αστυνομία και άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ, για την αποτροπή εξαπάτησης των πολιτών, είχαν εκδοθεί και σχετικά δελτία τύπου – ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο της διερεύνησης πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών μαζικής αποστολής SMS, εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και συνεργασία με αστυνομικές και δικαστικές Αρχές από την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Ακολούθησε πολύμηνη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή – ψηφιακή έρευνα των διαθέσιμων στοιχείων και δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δέκα ατόμων -όλοι τους Έλληνες, ηλικίας από 21 έως 60 ετών- ως αποστολείς των επίμαχων μηνυμάτων. Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This