ΔΕΘ: Εγκαίνια με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δυναμικές διαδηλώσεις (video)

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη - Στο επίκεντρο των κινητοποιήσεων το ζήτημα του εμβολιασμού και τα εργασιακά

Must Read

Εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης σήμερα το απόγευμα, αλλά με χιλιάδες κόσμου στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν, για διαφορετικούς λόγους.
Εργατικά συνδικάτα, κινήσεις πολιτών και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν ραντεβού στους δρόμους της πόλης, εν όψει των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

Στο επίκεντρο των φετινών κινητοποιήσεων είναι το ζήτημα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και τα εργασιακά. Το βλέμμα της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. είναι στραμμένο περισσότερο στην κινητοποίηση των αντιεμβολιαστών, η οποία οργανώνεται μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και εκτιμάται ότι θα έχει μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές Αρχές της πόλης θέτουν σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας, με τη συμμετοχή χιλιάδων αστυνομικών. Δρακόντεια αναμένεται να είναι και φέτος τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., με τον σχεδιασμό να προβλέπει την ανάπτυξη χιλιάδων αστυνομικών σε όλη την πόλη, drones, ελικόπτερα, τα υδροφόρα οχήματα «Αίαντες», φραγμούς μπροστά από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Αναλυτικά οι κεντρικές συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρα σήμερα, Σάββατο, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, είναι:
– Στις 18.00 στο άγαλμα του Βενιζέλου: ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ.
– Στις 18.00 στην πλατεία της ΧΑΝΘ: το ΠΑΜΕ.
– Στις 18.00 στην Καμάρα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, εργατικά σωματεία, επιτροπές και συλλογικότητες.
– Στις 17.00 στον Λευκό Πύργο – άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Να σημειωθεί ότι η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ότι φέτος δεν θα πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις λόγω της πανδημίας, ενώ η Τροχαία έχει ήδη απαγορεύσει τη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και υπάρχει η «οδηγία» να μην πλησιάσουν στο κέντρο, εάν δεν έχουν κάποια δουλειά ή εάν δεν συμμετέχουν στις πορείες διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν προσδοκίες για γενναίο «πακέτο» φοροελαφρύνσεων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την εκρηκτική άνοδο του ΑΕΠ, αλλά και το… τσουνάμι αυξήσεων που έρχεται.

Πόσο γεμάτο όμως θα είναι τελικά το «καλάθι» των παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ παραμένει άγνωστο, καθώς έχει πέσει γενικό σιωπητήριο, ακόμα και στους υπουργούς της κυβέρνησης. Το μόνο στοιχείο που διαρρέει το οικονομικό επιτελείο είναι ότι ετοιμάζονται παρεμβάσεις για τη στήριξη των νέων, αλλά και για τα ευάλωτα νοικοκυριά, κυρίως για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα αγγίξουν όλους τους πολίτες της χώρας, ενώ κάνουν λόγο ακόμα και για μέτρα που θα προκαλέσουν «έκπληξη».

Όλοι πλην ενός στη ΔΕΘ

Όλοι οι αρχηγοί κομμάτων και οι πολιτικοί θα περάσουν από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, εκτός από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και τους βουλευτές του κόμματος, που θεωρεί ότι η «παρέλαση» των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ είναι ανούσια και προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών που καθημερινά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβληματα για τα οποία απαιτούνται λύσεις και όχι επικοινωνιακές πομφόλυγες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 20:00, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων της φετινής διοργάνωσης. Το επίσημο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού κλείνει με τη συνέντευξη Τύπου, η οποία θα ξεκινήσει στις 12:00, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, επίσης στο «Ι. Βελλίδης».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, θα μιλήσει στο «Βελλίδειο» το βράδυ του Σαββάτου και θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Κυριακή.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στις 16.00 θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ενώ στις 20.00 θα μιλήσει στην αίθουσα «Ελλοπία» του «Ι. Βελλίδης».

Την Πέμπτη 13 του μήνα, στις 13.00, είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ το πρόγραμμα κλείνει στις 20.00 με την ομιλία του γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην αίθουσα «Ελλοπία 2» του «Ι. Βελλίδης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This