Οι ειδικοί προειδοποιούν: «Εάν δεν προσέξουμε, ο χειμώνας θα είναι σαν τον περσινό»

Τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα

Must Read

Η έλλειψη σχεδιασμού, τα σκληρά μέτρα και τα υπερβολικά πρόστιμα δεν έχουν τέλος… Η κυβέρνηση το έχει «τερματίσει» χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα στον αριθμό των κρουσμάτων. Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει με γρήγορους ρυθμούς και η πανδημία «ζει» συνεχώς ανάμεσά μας.

Οι προειδοποιήσεις των γιατρών

Οι ειδικοί κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πιστεύουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα έχει πλέον αρχίσει να προσβάλει ακόμα και τα παιδιά, που σύμφωνα με τους επιστήμονες μέχρι τώρα αποδεικύονταν πιο «ανθεκτικοί»...

Ο γιατρός και ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως η «μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει με γρήγορους ρυθμούς και πλέον έχει αρχίσει να προσβάλει και παιδιά. «Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα τα παιδιά. Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «πρέπει να οδηγηθούμε σε καθολικό εμβολιασμός».

Παυλάκης: «Έρχεται δύσκολος χειμώνας»

Ο κ. Παυλάκης τονίζει ότι «εάν δεν προσέξουμε, οι προβλέψεις λένε πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ίδιος με τον περσινό», ενώ συνέστησε να προετοιμαστούν καλά τα σχολεία για να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και να είναι ασφαλή.

«Όταν αρχίζει η πραγματική μάχη, όλα τα σχέδια πάνε στην άκρη. Καλά κάνουν και τα σκέφτονται οι επιτροπές και το υπουργείο Υγείας, αλλά χρειάζονται και τα υπόλοιπα. Ένα πράγμα που δεν έχει γίνει συνείδηση είναι ο καθαρός αέρας στις τάξεις» είπε πως ο ερευνητής.

Τζανάκης: «Αναμένονται περίπου 700 θάνατοι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου»

Οι 51 θάνατοι που σημειώθηκαν χθες, 13/9, μέσα σε 24 ώρες έχουν θορυβήσει τους ειδικούς, οι οποίοι αναμένουν το επόμενο χρονικό διάστημα αύξηση στα σοβαρά περιστατικά.

«Αυτή τη στιγμή βλέπουμε τους θανάτους από τον Δεκαπενταύγουστο, βλέπουμε τώρα την επίδραση της περιόδου εκείνης. Ακόμα και τώρα προλαβαίνουμε να εμβολιαστούμε ενόψει του δύσκολου χειμώνα» δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.

«Αναμένουμε γύρω στους 700 θανάτους μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, από τους οποίους οι 650 με 660 θα είναι πιθανότατα ανεμβολίαστοι», πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This