Μακροχρόνιες συνέπειες στην υγεία παιδιών που θα νοσήσουν από κορωνοϊό, «βλέπει» ο Σύψας

ιδανικό σενάριο αντιμετώπισης της πανδημίας για τον καθηγητή, θα ήταν μια τρίτη δόση εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό

Must Read

Έντονα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας, εκφράζοντας φόβους για μακροχρόνιες συνέπειες στη ζωή των παιδιών που θα νοσήσουν ή έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.

Σε συνέντευξή του στη Ναυτεμπορική ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν τα αποτελέσματα νέων μελετών που αφορούν στα παιδιά, οπότε η επιστημονική κοινότητα θα γνωρίζει περισσότερα για το θέμα.

«Τα παιδιά έχουν μέλλον μπροστά τους και δεν ξέρουμε αν νοσήσουν τις θα τους αφήσει ή τι θα τους εμφανίσει στο μέλλον ο ιός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ενώ για την πιθανή υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στα παιδιά, απάντησε: «Δεν είμαι σίγουρος στο υποχρεωτικά αλλά θα έχουμε καλύτερη λειτουργία στα σχολεία αν εμβολιαστούν τα παιδιά».

Σύμφωνα με τον καθηγητή το ιδανικό σενάριο αντιμετώπισης της πανδημίας θα ήταν μια τρίτη δόση εμβολίου σε όλο τον πληθυσμό«Το ιδανικό θα ήταν κατά τη γνώμη μου να γίνει και 3η δόση σε όλους, αλλά υπάρχουν προβλήματα τόσο επάρκειας όσο και επιχειρησιακά. Γι’ αυτό είναι σωστό να ξεκινήσουμε από τις ομάδες πληθυσμού που το έχουν άμεσα ανάγκη όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και στη συνέχεια όταν θα επιλυθούν τα όποια θέματα μπορούμε να προχωρήσουμε και σε άλλες ομάδες».

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στις μεταλλάξεις τόνισε: «Είναι αρκετά και η 3η δόση είναι επιπλέον προστατευτική έναντι των μεταλλάξεων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This