Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

«Κλιματική Αλλαγή», η νέα «καραμέλα» των γκλομπαλιστών

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Μια ομάδα ανθρώπων για να αποκτήσει συνοχή και να συντονιστούν και ευθυγραμμιστούν οι ενέργειες των μελών της, ώστε να γίνουν αποτελεσματικές, θα πρέπει να έχει θέσει έναν κοινό στόχο, ένα ομαδικό όραμα, για την επίτευξη του οποίου είναι υποχρεωμένα όλα τα μέλη της ομάδας, να ενεργούν ακόμα και με προσωπικές θυσίες τους.

Η ομαδική συνεργασία γίνεται μάλιστα πιο ισχυρή και αποτελεσματική, όταν στοχοποιηθεί και συγκεκριμένος εχθρός, που πραγματικά ή φαντασιακά εμποδίζει την επίτευξη του κοινού στόχου. Τα παραδείγματα των Κυρίαρχων Ιδεολογιών (περί αυτού πρόκειται), τα συναντάμε συνεχώς στην παγκόσμια ιστορία (με πιο πρόσφατα τον γερμανικό ναζισμό, τον σοβιετικό κομμουνισμό, τον σύγχρονο ισλαμισμό, τον νεοοθωμανισμό κ.λ.π.). Το φαινόμενο αυτό όμως, δεν είναι και τόσο απόμακρο από την καθημερινότητα. Είναι καθημερινό αλλά και ζωτικό φαινόμενο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες γύρω μας αυτή τη στιγμή. Το βλέπουμε από τις απλές επαγγελματικές, αθλητικές κ.λ.π. ομάδες, μέχρι τις εθνικές κοινωνίες και τελευταία το βλέπουμε και στην παγκόσμια κοινωνία, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο κοινό στόχο.

Σε ότι αφορά στην τελευταία περίπτωση και στην προσπάθεια των γκλομπαλιστών για επιβολή της παγκοσμιοποίησης (δηλαδή για τη διάλυση των εθνικών κρατών, προκειμένου να επιτευχθεί ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, προϊόντων και μεταναστών), επιλέχθηκε, κατά τη γνώμη μου, ως κοινός πανανθρώπινος στόχος, ως ένα πανανθρώπινο όραμα, ο κίνδυνος της «κλιματικής αλλαγής». Ομιλούν ακόμα και για «κλιματικούς μετανάστες». Έχω λοιπόν την εντύπωση, ότι ο εκφοβισμός της ανθρωπότητας, επισείοντας τον κίνδυνο της «κλιματικής αλλαγής», στοχεύει ακριβώς στην μετατροπή αυτού του πραγματικού ή φαντασιακού «κινδύνου» σε παγκόσμια Κυρίαρχη Ιδεολογία, ώστε να καταφέρουν οι υποκινητές της ιδέας, να ελέγχουν τις ενέργειες του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως εκείνοι θα αποφασίζουν, υπερακοντίζοντας τα έθνη κράτη.

Κοντινό μας παράδειγμα είναι η ίδια η Πατρίδα μας, στην οποία επιβλήθηκε έξωθεν η κατάργηση του λιγνίτη, ως μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ο εξαναγκασμός της στη χρήση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών μονάδων, καταστρέφοντας δάση και περιβάλλον (εδώ είναι το οξύμωρο) με την ταμπέλα «πράσινη ενέργεια», «πράσινη ανάπτυξη» κ.λ.π. Βέβαια βρήκαν πρόθυμους εγχώριους πολιτικούς και τα κάνουν.

Όποιος διαθέσει λίγο χρόνο για να διαβάσει σύγχρονα βιβλία παγκοσμιοποιητών και οπαδών των διαφόρων επανεκκινήσεων και «ανοικτών κοινωνιών», θα διαπιστώσει ότι βασικό τους πρόταγμα είναι η διάσωση του πλανήτη από την «κλιματική αλλαγή» και καλούν τους αναγνώστες τους να υιοθετήσουν αυτή την ιδέα ως στάση ζωής.Κάθε «προοδευτικός» άνθρωπος λοιπόν, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναγνώσματα, οφείλει να έχει αυτή τη στάση ζωής, διαφορετικά είναι εχθρός του κοινωνικού συνόλου.

Γίνεται λοιπόν μια παγκόσμια προσπάθεια ενοχοποίησης όσων δεν υπακούουν στα κελεύσματα της «πράσινης ενέργειας» και στοχοποίησής τους ως εχθρών του περιβάλλοντος και κατ΄ επέκταση εχθρών της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, εναντίον των οποίων όλοι παρακινούμαστε να σταθούμε απέναντι. Δεν αποκλείεται δε να δούμε και ποινικούς νόμους στο μέλλον, εναντίον των αρνητών της ιδέας, κάτι σαν τους αντιρατσιστικούς ή εμβολιαστικούς νόμους για τον κορωνοϊό. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, ο συντάκτης ενός άρθρου, παρόμοιου με το παρόν, να συλλαμβάνεται και το άρθρο του να απαγορεύεται.

Φυσικά, κάποιοι διεθνείς οικονομικοί ολιγάρχες, ωσάν να το γνώριζαν από πριν, έχουν σπεύσει να επενδύσουν στη βιομηχανία της «πράσινης ανάπτυξης», άσχετα αν τελικά η μόλυνση του περιβάλλοντος γίνεται μεγαλύτερη από την παραγωγή των ίδιων των μέσων που υποτίθεται θα βοηθήσουν.

Βλέπω όμως, ότι οι υπέρμαχοι του κινδύνου της «κλιματικής αλλαγής» δεν λένε όλη την αλήθεια. Για παράδειγμα, είδατε ποτέ τα γκλομπαλιστικά ΜΜΕ να λένε, ότι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βασική αιτία είναι οι υδρατμοί, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται κανένας μας; Τέτοιες αλήθειες υπάρχουν πολλές, αλλά αποκρύπτονται από αυτά τα ΜΜΕ. Εξάλλου, στον πλανήτη μας υπήρξαν κατά το παρελθόν, τεράστιες καταστροφές του περιβάλλοντος και κλιματικές αλλαγές, χωρίς καν ανθρώπινη παρουσία.

Προσωπικά πιστεύω ότι, ο πραγματικός κίνδυνος για το περιβάλλον ή για τον ίδιο τον πλανήτη, είναι ο υπερπληθυσμός. Ο πληθυσμός στον πλανήτη γη αυτή τη στιγμή είναι κοντά στα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Όπως διαβάζουμε στην wikipedia, οπαγκόσμιος πληθυσμός σημειώνει συνεχή αύξηση από τον 14ο αιώνα, μετά το τέλος της μεγάλης επιδημίας πανούκλας και του μεγάλου λιμού των ετών 1315–1317. Για να γίνει αντιληπτόςστο ελληνικό κοινό, ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, θα αναφερθούμε σε κάποια γνωστά μας ιστορικά χρονικά ορόσημα.

Κατά την ελληνική επανάσταση του 1821, ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο. Μετά την πτώση της χούντας το 1974, ο παγκόσμιος πληθυσμός είχε ανέβει περίπου στα 4 δισεκατομμύρια. Στην αλλαγή της χιλιετίας το 2000, είχε ανέβει στα 6 περίπου δισεκατομμύρια και σήμερα, 21 χρόνια μετά έχει ανέβει κοντά στα 8 δισεκατομμύρια. Με βάση μαθηματικά μοντέλα, ο πληθυσμός της γης αναμένεται γύρω στα 10 δισεκατομμύρια το έτος 2050 και προσωπικά δεν διανοούμαι που θα έχει φτάσει το 2100 και πάει λέγοντας.

Όλες αυτές οι ανθρώπινες ψυχές, θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, λόγω του κινδύνου εξάντλησης των φυσικών πόρων. Ταυτόχρονα, η καταστροφή του περιβάλλοντος θα επιταχυνθεί εξ αιτίας ακριβώς του υπερπληθυσμού και ως συνέπεια αυτού. Φυσικά, αυτόν τον υπερπληθυσμό, καμία «πράσινη ενέργεια» δεν θα μπορεί να καλύψει στο μέλλον, με τη σημερινή της τουλάχιστον μορφή.

Αν στην πιο πάνω πραγματικότητα, προσθέσουμε και το απάνθρωπο γεγονός, όπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέχει πάνω από το 50% του παγκόσμιου πλούτου και το 10% μιας παγκόσμιας ανώτερης τάξης (στην οποία περιλαμβάνονται και το πιο πάνω 1%), κατέχει το 90% του πλούτου της γης, τότε αναρωτιέμαι πως θα λειτουργήσει αυτό το εκρηκτικό «κοκτέϊλ» στο μέλλον.

Η οικονομική στενότητα που επιβάλουν οι γκλομπαλιστές στους λαούς, είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε μείωση των γεννήσεων και αύξηση των θανάτων, επιβραδύνοντας την αύξηση του πληθυσμού. Ήδη η χώρα μας υφίσταται τις συνέπειες αυτής της επιβολής. Φυσικά πάντα θα υπάρχει το ενδεχόμενο ενός «τυχαίου» καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου ή κάποιας περίεργης πανδημίας, που θα μειώνει τον πληθυσμό της γης, αλλά και θα αυξάνει τα κέρδη κάποιων.

Αντί λοιπόν να επιτρέπουμε στους διεθνείς οικονομικούς ολιγάρχες να μας βομβαρδίζουν με «κλιματικές αλλαγές» και προώθηση της δικής τους αντζέντας για έλεγχο του πλανήτη, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν οι λαοί το ζοφερό μέλλον που έρχεται από άλλες κατευθύνσεις (δηλαδή του υπεπληθυσμού και της υπερσυγκέντρωσης του πλούτου) και να λάβουν έγκαιρα τα μέτρα τους. Απαιτούνται όμως πατριώτες πολιτικοί με ανθρώπινες ευαισθησίες και όχι κατασκευασμένοι μιντιακά εντολοδόχοι συμφερόντων.

Πέτρος Αγρέβης Χασάπης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άλκης Καμπανός: Μαθητές δημοτικού σχολείου στη Νυρεμβέργη φόρεσαν, προς τιμήν του, φανέλες ελληνικών ομάδων

Στην καμπάνια της δομής «Εις το όνομα του Άλκη» συμμετείχαν μαθητές του 1ου Δημοτικού...

Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης – «Αν είχα απέναντί μου τον Μίχο,...

Απεργία πείνας ξεκίνησε η μητέρα της 12χρονης, μετά την απόρριψη του αιτήματός της για αντικατάσταση...

Καταστροφή των καλλιεργειών στην Πέλλα – Σε απόγνωση οι παραγωγοί

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί στις αγροτικές περιοχές των δήμων Πέλλας και Αλμωπίας, που...

Αναταραχές στο κέντρο της Αθήνας, κατά την «παράλληλη» αντιφασιστική πορεία κόντρα στη συγκέντρωση της...

Υποστηρικτές της εγκληματικής οργάνωσης κινήθηκαν «απειλητικά» προς τις συγκεντρώσεις των μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια

Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 38χρονος Αλβανός που εκτέλεσε τον «Αμερικάνο» – Τι δήλωσε ο...

Προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικανού το πρωί της Παρασκευής 20/1, στο κέντρο...

Θεσσαλονίκη: Υβρίδια λύκων κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα και επιτίθενται σε ανθρώπους

Η «πολιορκία» των λύκων σε χωριά ή και πόλεις είναι όλο και συχνότερο φαινόμενο,...

Απίστευτο! 72χρονος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 249.300 ευρώ, επειδή εγκατέλειψε νεογέννητα κουτάβια

Αδιανόητο πρόστιμο επιβλήθηκε σε έναν 72χρονο άνδρα στην Αμαλιάδα, επειδή έκανε το λάθος να...

Για 15 χρόνια η κυρία Μαρία κάθε μέρα έχει για δεύτερο σπίτι της τον...

Είναι ο «φύλακας άγγελος» του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών....

Κως: Παλαιστίνιοι μετανάστες πανηγύρισαν την… πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ!

Ο κακός χαμός επικράτησε χθες το βράδυ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω, με...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» – Ελεύθεροι υπό όρους οι συγκατηγορούμενοί του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη σημερινή απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης», φερόμενος ως προστατευόμενος μάρτυρας...

Χαμός με την εξαγγελία «ναζιστικής» φιέστας με αφορμή την επέτειο των Ιμίων – Με...

Aντιφασιστικές οργανώσεις και κόμματα καταγγέλλουν την Αστυνομία και τον δήμαρχο Αθηναίων για παραχώρηση άδειας και νομιμοποίηση της φασιστικής συγκέντρωσης

Βέροια: Γυναίκα βρέθηκε με μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό της!

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βέροιας μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής μια γυναίκα, περίπου 60 ετών,...

Ελεύθερος με αναστολή και έτοιμος για… συναυλία ο τράπερ που συνελήφθη με όπλο

Έτοιμος να δώσει τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για χθες είναι ο τράπερ που...

Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του

Παρουσία της οικογένειάς του Άλκη Καμπανού αλλά και φίλων και συγγενών, τελέστηκε σήμερα σε...

Άρειος Πάγος: Περίεργες καταστάσεις στην σκιά των Funds

Με διαδικασίες εξπρές καθορίστηκε η διάσκεψη για την πολυαναμενόμενη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Σχεδόν 1.000.000 δεν είδαν αυξήσεις λόγω ατολμίας της κυβέρνησης να καταργήσει την προσωπική διαφορά που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Αγνώριστος o Βασίλης Καρράς μετά την περιπέτεια της υγείας του

Αγνώριστος ο Βασίλης Καρράς στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

Η κατάρρευση μιας (Προέδρου της) Δημοκρατίας

Εδώ και χρόνια, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποφεύγουν τεχνηέντως να...

«Τέρατα» βίασαν φοιτήτρια! Την άφησαν στον δρόμο και τη σκότωσε διερχόμενο Ι.Χ.

Χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς πέρασε η αστυνομία της Λουιζιάνα...

Πριβέ «αποχαιρετισμός» στην τέως βασιλική οικογένεια!

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, με πρώτη τη...

Mαρί Κωνσταντάτου: Δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της και την κόρη του

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε μια δημόσια εμφάνιση μαζί με...

Πένυ Παπουτσή: Δείτε την επίσης ηθοποιό σύζυγο του Τάσου Χαλκιά

Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς έχει υποδυθεί μερικούς από τους...

Στα Τίρανα ο Κωνσταντίνος Αργυρός: «Οι άνθρωποι εδώ στην Αλβανία είναι υπέροχοι»

Συναυλία στην Αλβανία έδωσε ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός...
spot_img

NEWSROOM