29/10/2021

«Κλιματική Αλλαγή», η νέα «καραμέλα» των γκλομπαλιστών

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Του Πέτρου Αγρέβη – Χασάπη

Μια ομάδα ανθρώπων για να αποκτήσει συνοχή και να συντονιστούν και ευθυγραμμιστούν οι ενέργειες των μελών της, ώστε να γίνουν αποτελεσματικές, θα πρέπει να έχει θέσει έναν κοινό στόχο, ένα ομαδικό όραμα, για την επίτευξη του οποίου είναι υποχρεωμένα όλα τα μέλη της ομάδας, να ενεργούν ακόμα και με προσωπικές θυσίες τους.

Η ομαδική συνεργασία γίνεται μάλιστα πιο ισχυρή και αποτελεσματική, όταν στοχοποιηθεί και συγκεκριμένος εχθρός, που πραγματικά ή φαντασιακά εμποδίζει την επίτευξη του κοινού στόχου. Τα παραδείγματα των Κυρίαρχων Ιδεολογιών (περί αυτού πρόκειται), τα συναντάμε συνεχώς στην παγκόσμια ιστορία (με πιο πρόσφατα τον γερμανικό ναζισμό, τον σοβιετικό κομμουνισμό, τον σύγχρονο ισλαμισμό, τον νεοοθωμανισμό κ.λ.π.). Το φαινόμενο αυτό όμως, δεν είναι και τόσο απόμακρο από την καθημερινότητα. Είναι καθημερινό αλλά και ζωτικό φαινόμενο σε όλες τις κοινωνικές ομάδες γύρω μας αυτή τη στιγμή. Το βλέπουμε από τις απλές επαγγελματικές, αθλητικές κ.λ.π. ομάδες, μέχρι τις εθνικές κοινωνίες και τελευταία το βλέπουμε και στην παγκόσμια κοινωνία, η οποία μέχρι τώρα δεν είχε κάποιο κοινό στόχο.

Σε ότι αφορά στην τελευταία περίπτωση και στην προσπάθεια των γκλομπαλιστών για επιβολή της παγκοσμιοποίησης (δηλαδή για τη διάλυση των εθνικών κρατών, προκειμένου να επιτευχθεί ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, προϊόντων και μεταναστών), επιλέχθηκε, κατά τη γνώμη μου, ως κοινός πανανθρώπινος στόχος, ως ένα πανανθρώπινο όραμα, ο κίνδυνος της «κλιματικής αλλαγής». Ομιλούν ακόμα και για «κλιματικούς μετανάστες». Έχω λοιπόν την εντύπωση, ότι ο εκφοβισμός της ανθρωπότητας, επισείοντας τον κίνδυνο της «κλιματικής αλλαγής», στοχεύει ακριβώς στην μετατροπή αυτού του πραγματικού ή φαντασιακού «κινδύνου» σε παγκόσμια Κυρίαρχη Ιδεολογία, ώστε να καταφέρουν οι υποκινητές της ιδέας, να ελέγχουν τις ενέργειες του παγκόσμιου πληθυσμού, όπως εκείνοι θα αποφασίζουν, υπερακοντίζοντας τα έθνη κράτη.

Κοντινό μας παράδειγμα είναι η ίδια η Πατρίδα μας, στην οποία επιβλήθηκε έξωθεν η κατάργηση του λιγνίτη, ως μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ο εξαναγκασμός της στη χρήση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών μονάδων, καταστρέφοντας δάση και περιβάλλον (εδώ είναι το οξύμωρο) με την ταμπέλα «πράσινη ενέργεια», «πράσινη ανάπτυξη» κ.λ.π. Βέβαια βρήκαν πρόθυμους εγχώριους πολιτικούς και τα κάνουν.

Όποιος διαθέσει λίγο χρόνο για να διαβάσει σύγχρονα βιβλία παγκοσμιοποιητών και οπαδών των διαφόρων επανεκκινήσεων και «ανοικτών κοινωνιών», θα διαπιστώσει ότι βασικό τους πρόταγμα είναι η διάσωση του πλανήτη από την «κλιματική αλλαγή» και καλούν τους αναγνώστες τους να υιοθετήσουν αυτή την ιδέα ως στάση ζωής.Κάθε «προοδευτικός» άνθρωπος λοιπόν, σύμφωνα με τα ανωτέρω αναγνώσματα, οφείλει να έχει αυτή τη στάση ζωής, διαφορετικά είναι εχθρός του κοινωνικού συνόλου.

Γίνεται λοιπόν μια παγκόσμια προσπάθεια ενοχοποίησης όσων δεν υπακούουν στα κελεύσματα της «πράσινης ενέργειας» και στοχοποίησής τους ως εχθρών του περιβάλλοντος και κατ΄ επέκταση εχθρών της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, εναντίον των οποίων όλοι παρακινούμαστε να σταθούμε απέναντι. Δεν αποκλείεται δε να δούμε και ποινικούς νόμους στο μέλλον, εναντίον των αρνητών της ιδέας, κάτι σαν τους αντιρατσιστικούς ή εμβολιαστικούς νόμους για τον κορωνοϊό. Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον, ο συντάκτης ενός άρθρου, παρόμοιου με το παρόν, να συλλαμβάνεται και το άρθρο του να απαγορεύεται.

Φυσικά, κάποιοι διεθνείς οικονομικοί ολιγάρχες, ωσάν να το γνώριζαν από πριν, έχουν σπεύσει να επενδύσουν στη βιομηχανία της «πράσινης ανάπτυξης», άσχετα αν τελικά η μόλυνση του περιβάλλοντος γίνεται μεγαλύτερη από την παραγωγή των ίδιων των μέσων που υποτίθεται θα βοηθήσουν.

Βλέπω όμως, ότι οι υπέρμαχοι του κινδύνου της «κλιματικής αλλαγής» δεν λένε όλη την αλήθεια. Για παράδειγμα, είδατε ποτέ τα γκλομπαλιστικά ΜΜΕ να λένε, ότι για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, βασική αιτία είναι οι υδρατμοί, κάτι για το οποίο δεν ευθύνεται κανένας μας; Τέτοιες αλήθειες υπάρχουν πολλές, αλλά αποκρύπτονται από αυτά τα ΜΜΕ. Εξάλλου, στον πλανήτη μας υπήρξαν κατά το παρελθόν, τεράστιες καταστροφές του περιβάλλοντος και κλιματικές αλλαγές, χωρίς καν ανθρώπινη παρουσία.

Προσωπικά πιστεύω ότι, ο πραγματικός κίνδυνος για το περιβάλλον ή για τον ίδιο τον πλανήτη, είναι ο υπερπληθυσμός. Ο πληθυσμός στον πλανήτη γη αυτή τη στιγμή είναι κοντά στα 8 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Όπως διαβάζουμε στην wikipedia, οπαγκόσμιος πληθυσμός σημειώνει συνεχή αύξηση από τον 14ο αιώνα, μετά το τέλος της μεγάλης επιδημίας πανούκλας και του μεγάλου λιμού των ετών 1315–1317. Για να γίνει αντιληπτόςστο ελληνικό κοινό, ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, θα αναφερθούμε σε κάποια γνωστά μας ιστορικά χρονικά ορόσημα.

Κατά την ελληνική επανάσταση του 1821, ο παγκόσμιος πληθυσμός ήταν γύρω στο 1 δισεκατομμύριο. Μετά την πτώση της χούντας το 1974, ο παγκόσμιος πληθυσμός είχε ανέβει περίπου στα 4 δισεκατομμύρια. Στην αλλαγή της χιλιετίας το 2000, είχε ανέβει στα 6 περίπου δισεκατομμύρια και σήμερα, 21 χρόνια μετά έχει ανέβει κοντά στα 8 δισεκατομμύρια. Με βάση μαθηματικά μοντέλα, ο πληθυσμός της γης αναμένεται γύρω στα 10 δισεκατομμύρια το έτος 2050 και προσωπικά δεν διανοούμαι που θα έχει φτάσει το 2100 και πάει λέγοντας.

Όλες αυτές οι ανθρώπινες ψυχές, θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης, λόγω του κινδύνου εξάντλησης των φυσικών πόρων. Ταυτόχρονα, η καταστροφή του περιβάλλοντος θα επιταχυνθεί εξ αιτίας ακριβώς του υπερπληθυσμού και ως συνέπεια αυτού. Φυσικά, αυτόν τον υπερπληθυσμό, καμία «πράσινη ενέργεια» δεν θα μπορεί να καλύψει στο μέλλον, με τη σημερινή της τουλάχιστον μορφή.

Αν στην πιο πάνω πραγματικότητα, προσθέσουμε και το απάνθρωπο γεγονός, όπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, κατέχει πάνω από το 50% του παγκόσμιου πλούτου και το 10% μιας παγκόσμιας ανώτερης τάξης (στην οποία περιλαμβάνονται και το πιο πάνω 1%), κατέχει το 90% του πλούτου της γης, τότε αναρωτιέμαι πως θα λειτουργήσει αυτό το εκρηκτικό «κοκτέϊλ» στο μέλλον.

Η οικονομική στενότητα που επιβάλουν οι γκλομπαλιστές στους λαούς, είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε μείωση των γεννήσεων και αύξηση των θανάτων, επιβραδύνοντας την αύξηση του πληθυσμού. Ήδη η χώρα μας υφίσταται τις συνέπειες αυτής της επιβολής. Φυσικά πάντα θα υπάρχει το ενδεχόμενο ενός «τυχαίου» καταστροφικού παγκόσμιου πολέμου ή κάποιας περίεργης πανδημίας, που θα μειώνει τον πληθυσμό της γης, αλλά και θα αυξάνει τα κέρδη κάποιων.

Αντί λοιπόν να επιτρέπουμε στους διεθνείς οικονομικούς ολιγάρχες να μας βομβαρδίζουν με «κλιματικές αλλαγές» και προώθηση της δικής τους αντζέντας για έλεγχο του πλανήτη, καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν οι λαοί το ζοφερό μέλλον που έρχεται από άλλες κατευθύνσεις (δηλαδή του υπεπληθυσμού και της υπερσυγκέντρωσης του πλούτου) και να λάβουν έγκαιρα τα μέτρα τους. Απαιτούνται όμως πατριώτες πολιτικοί με ανθρώπινες ευαισθησίες και όχι κατασκευασμένοι μιντιακά εντολοδόχοι συμφερόντων.

CDD4679D 3C5D 489F 801B FAB04523D623
Πέτρος Αγρέβης Χασάπης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στο έλεος της ακρίβειας οι λογαριασμοί

Σοκ προκαλούν σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος, οι οποίοι τινάζουν στον...

Νεκρή εντοπίστηκε 50χρονη αλλοδαπή στη θαλάσσια περιοχή Νησί Ντούνη Αττικής

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό 50χρονης αλλοδαπής που αγνοείτο...

Τραγωδία στην Κόρινθο: Νεκρός 53χρονος υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που έχασε τις αισθήσεις του πάνω στις ράγες

Νεκρός ανασύρθηκε πριν από λίγη ώρα από τις σιδηροδρομικές ράγες του Προαστιακού, στην Κόρινθο...

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με κορωνοϊό μητέρα και το 6 μηνών μωρό της

Πολύ επιβαρυμένη εμφανίζεται η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, που σήμερα κατέγραψε 589 νέα κρούσματα,...

Νίκος Καπραβέλος: «Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου» (video)

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο διευθυντής της β' ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, αναφορικά...

Σημαιοφόρος ετών…59 στην Κρήτη – Μητέρα δύο παιδιών πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

Ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα και η Μαρία Ζερβάκη το απέδειξε με τον...

Η Ελλάδα ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς για τους ευρωπαίους

Στο «Top 10» των προορισμών για τις διακοπές των Ευρωπαίων βρέθηκαν περιοχές της Ελλάδας,...

Έπεσε και τρίτο μπαλκόνι στο Ρέθυμνο! Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί (video)

Τρίτη περίπτωση πτώσης μπαλκονιού σημειώθηκε στην Παραλιακή του Ρεθύμνου και από καθαρή τύχη δεν...

Το νομικό καθεστώς της Ελληνικής Θράκης και οι ωμότητες της Τουρκίας κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αποδομεί με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα τους τουρκικούς...

Απέκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή στην Κορινθία οι Ρομά

Πριν λίγη ώρα ομάδες Ρομά επιχείρησαν να κλείσουν και πάλι την Κορίνθου-Πατρών, στο ύψος...

Πρωτοφανής κακοποίηση αλόγων στον Ασπρόπυργο – Εικόνες φρίκης στη δικογραφία

Στο εδώλιο του Δ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αναμένεται να καθίσουν αύριο οι ιδιοκτήτες μονάδας...

Έτσι έχασε την ζωή του ο 35χρονος Χρήστος στην Κρήτη – Πώς κατάφεραν να σωθούν οι φίλοι του (video)

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης, από την τραγωδία που γράφτηκε σήμερα το...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σχιστό: Άγριος ξυλοδαρμός πυροσβεστών από Ρομά με λοστούς

Ρομά ξυλοκόπησαν άγρια πυροσβέστες οι οποίοι βρίσκονταν σε περιπολία...

Συγκλονίζει η Σοφία Μουτίδου: «Σήμερα η Φώφη, αύριο εγώ»

Με ένα καταιγιστικό κείμενο, η Σοφία Μουτίδου εκφράζει την...

Ανδρέας Τσούνης: Σπάραξε πάνω από το φέρετρο ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά (video)

Σύσσωμη η χώρα θρηνεί τον αναπάντεχο χαμό της Φώφης...

Η δραματική προφητεία του Γιώργου Γεννηματά για την κόρη του Φώφη

Τι είχε δηλώσει για την κληρονομικότητα της ασθένειας, μερικά χρόνια πριν πεθάνει νικημένος από καρκίνο του πνεύμονα

Η 16χρονη Ευαγγελία μπήκε στο νοσοκομείο με πυρετό και πέθανε μετά από λίγες μέρες

Για ολιγωρία, αμέλεια και παραλείψεις κατηγορούν τους γιατρούς του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

RAW HTML

TRENDING

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ