Καπραβέλος: «Από τέλη Αυγούστου στις ΜΕΘ ένας βγαίνει, άλλος μπαίνει»

Μίλησε για τις απειλές που δέχονται οι γιατροί

Must Read

Δραματικές αλλά και εφιαλτικές είναι οι στιγμές που περνούν πολλοί άνθρωποι στις ΜΕΘ όλης της χώρας, αναφέρει με νόημα ο Διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Ο ένας μπαίνει, ο άλλος βγαίνει, είτε επιβιώνει είτε χάνει τη ζωή του. Την επόμενη στιγμή αμέσως καλύπτεται η κλίνη. Αυτό γίνεται από τον Αύγουστο. Ισορροπήσαμε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η ανησυχία είναι μην ζήσουμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Τα αυστηρά μέτρα της κυβέρνησης μπορεί να συνεχίζονται, όπως και ο εμβολιασμός που επί της ουσίας έχει γίνει υποχρεωτικός, ωστόσο τα αποτελέσματα των χειρισμών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι τα επιθυμητά, αφού ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρείται σε υψηλά επίπεδα.

«Θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα»

Ο Διευθυντής της ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου» σχολιάζει πως δεν φτάνουν τα έως τώρα μέτρα, η αντιμετώπιση του ιού έχει «ανάγκη» από οριζόντια μέτρα. «Τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες, κανένα Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί. Αν αυτή η φοβερή μετάλλαξη επεκταθεί σε ανθρώπους χωρίς τείχος προστασίας, θα τους καταστρέψει», σημείωσε, εκφράζοντας πως «δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε, θα είναι ντόμινο οι εξελίξεις, θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα».

Παράλληλα, τόνισε πως «αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς, θα αναγκαστούμε να μην καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες. Στη Βρετανία, με 30.000 κρούσματα είχε 50 θανάτους και η πατρίδα μου με 1.200 κρούσματα έχει 37-40 θανάτους. Δεν έχουμε φτιάξει το τείχος ανοσίας. Και ίσα-ίσα βρίσκουμε τείχος μπροστά μας».

«Δεχόμαστε επιστολές απειλητικές»

Ο κ. Καπραβέλος μίλησε ανοιχτά και για τις απειλές που δέχονταιοι γιατροί της πρώτης γραμμής. «Δεν λέγονται αυτά. Η απειλή είναι ότι εμείς οι γιατροί της πρώτης γραμμής πάμε να καταστρέψουμε τους Έλληνες και να επιφέρουμε θάνατο με τον εμβολιασμό που μολύνει και αλλάζει το DNA, αυτές οι ανοησίες, αυτά τα αντιεπιστημονικά» σχολίασε με νόημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This