Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Tο μεγαλύτερο ερωτηματικό, το γιατί έχω δεχτεί αυτή την επίθεση» (video)

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη της Ιωάννας ένα χρόνο μετά την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι

Must Read

Ένας χρόνος έχει περάσει σχεδόν από την ημέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Πριν λίγες ημέρες η 35χρονη Ιωάννα έδωσε το παρών στο δικαστήριο προκειμένου να κοιτάξει κατάματα την βιτριολίστρια που προσπάθησε να τις αφαιρέσει τη ζωή για τα μάτια ενός άνδρα.

Η κατηγορούμενη ωστόσο δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να διακοπεί η εκδίκαση της υπόθεσης και να συνεχιστεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ιωάννα όμως δεν πτοείται και ούσα ψύχραιμη δήλωσε πως θα είναι παρούσα σε κάθε συνεδρίαση, ενώ τόνισε πώς με την απουσία της, η βιτριολιστρια «απέδειξε πόσο ψυχρή και δειλή είναι».

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

Η Κατερίνα Καινούργιου ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram το trailer της συνέντευξης, εκφράζοντας την συγκίνηση αλλά και το θαυμασμό της προς το πρόσωπο της Ιωάννας, για την ψυχική της δύναμη.

«Είναι μαγικό το πόση δύναμη δίνει η αγάπη…

Η Ιωάννα @paliospirou.joanna από την πρώτη μέρα που άλλαξε τόσο βίαια και άδικα όλη της η ζωή, εισέπραξε αγάπη και στήριξη όχι μόνο από την οικογένεια και τους φίλους της, αλλά και από εκατοντάδες, χιλιάδες ανθρώπους που δεν γνώριζε. Ανθρώπους που σήμερα τη νιώθουν “άνθρωπό” τους και θέλουν να τη δουν να δικαιώνεται…

Αυτό το κύμα συμπαράστασης, όπως λέει, την έκανε πιο δυνατή για να αντιμετωπίσει όλο αυτό που περνά, τη βοήθησε να σταθεί στα πόδια της και να κοιτάζει μπροστά αποφασισμένη να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της…??

Νιώθω τυχερή που γνώρισα ένα τέτοιο σπάνιο κορίτσι όπως η Ιωάννα. Αξιοπρεπή, δυνατή, θαρραλέα, αισιόδοξη, μαχήτρια, μια γυναίκα που μέσα από τις δυσκολίες που πέρασε και περνά, καταστάσεις που δεν χώρα ο ανθρώπινος νους, δηλώνει ευγνώμων για την αγάπη που παίρνει καθημερινά από τον κόσμο που την στηρίζει …

Θαύμασα την ομορφιά της, γοητεύτηκα από την ψυχή της και υποκλίθηκα στη δύναμη της προσωπικότητας της. Συναντηθήκαμε και μιλήσαμε, δεν ορίσαμε ως συνέντευξη την κουβέντα μας…

Μιλήσαμε για όλα. Έφυγα με μια Ηρωίδα για φίλη μου. Αυτό θα νιώσετε κι εσείς στις 10 το πρωί, που με την Ιωάννα θα μοιραστούμε μαζί σας, την κουβέντα μας…

Όσα είπαμε αύριο στις 10:00 στον @alphatv @superkaterinatv @barkingwell_media
#superkaterina #alphatv #ioannapaliospyrou
Ιωαννα … σ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη ??

Από σήμερα βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά …», έγραψε χαρακτηριστικά.

Η παρουσιάστρια λίγο πριν βγει στον αέρα της εκπομπής της μίλησε στην Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα συναισθήματα της από αυτήν την συνάντηση.

«Είμαστε ακόμα στο μοντάζ γιατί η κουβέντα μας με την Ιωάννα τελείωσε χθες αργά. Από το καλοκαίρι, όταν η Σόνια Καζόνι της έκανε την πρώτη της συνέντευξη, της έλεγα ότι θέλω να με φέρει σε επαφή. Κάναμε κάποιες κουβέντες, με εμπιστεύτηκε, άνοιξε την ψυχή της. Αυτά που είπαμε είναι αυτά που μπορούμε να πούμε. Είναι ενοχλημένη και κάθετη με τον 40χρονο.

Θα δείτε το μεγαλείο της ψυχής που έχει και όσες γυναίκες και άντρες που μας παρακολουθούν θα αλλάξουν θεωρία για τα πρότυπα ομορφιάς. Θέλει να στηρίξει όλες τις γυναίκες που έχουν δεχθεί σωματική βία και έχουν σημάδια.

Αυτό που μου είπε είναι ότι οι πόνοι της ψυχής δεν επουλώνονται. Μου μίλησε για τη ζωή της πριν συμβεί όλο αυτό. Θα σοκαριστείτε. Είναι ένα σπάνιο πλάσμα», δήλωσε στην εκπομπή «Happy Day»

Η Κατερίνα Καινούργιου μέσα από την εκπομπή της αναφέρθηκε στα όσα θα ακούσουμε από την Ιωάννα, εκφράζοντας την στήριξή της για τον αγώνα που κάνει.

«Αρχικά, δεν βλέπω ότι καρπώνομαι τίποτα. Είναι μία ομαδική δουλειά όλο αυτό. Το αποτέλεσμα που θα δείτε δεν είναι προσωπικό μου, είναι μία δουλειά που έχει γίνει με όλη την ομάδα μου. Δεν το είδα σαν επαγγελματική επιτυχία, αλλά πραγματικά σαν κάτι τελείως διαφορετικό.

Ήθελα να γνωρίσω την Ιωάννα και μία ευκαιρία να κάνω μία κουβέντα με ένα κορίτσι που πριν λίγες ημέρες πήγε αγέρωχο στο δικαστήριο, στάθηκε στις τηλεοπτικές κάμερες και είπε ότι η δράστιδα είναι δειλή και ψυχρή. Παρά τους πόνους της, ήθελε να περάσει τα δικά της μηνύματα, εμένα αυτό με συγκλόνισε.

Επίσης, θέλω να σου πω ότι με βοήθησε η Σόνια Καζόνι στο να μιλήσει με την Ιωάννα και να της μεταφέρει ότι θέλω να μιλήσω μαζί της.

Και κάτι τελευταίο που θέλω να σας πω είναι πως όταν πήγα εκεί και γενικότερα από τις κουβέντες που κάναμε, μου είπε ότι της αρέσω και με παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια, δηλαδή από τις πρωινές εκπομπές έβλεπε εμένα… Μπορεί επειδή είμαστε συνομήλικες, μπορεί να ένιωθε πιο άνετα να μιλήσει σε μία ψυχαγωγική εκπομπή. Σας παρακαλώ πολύ μη βάζετε τίτλους, γιατί όταν μιλάμε για μία κοπέλα που έχει περάσει δύσκολα, για μία γυναίκα που πασχίζει να περάσει το μήνυμά της και να δικαιωθεί δεν υπάρχει ψυχαγωγία και ενημέρωση. Υπάρχει μία αληθινή συζήτηση και το μήνυμα που περνάει. Δεν υπάρχουν ταμπέλες σε τέτοια θέματα. Εγώ με τις παρέες μου και τους ανθρώπους μου δεν πάω να βάλω τίτλους ότι τώρα είναι ενημέρωση και τώρα είναι ψυχαγωγία, είναι μία αληθινή κουβέντα. Αφήστε τους τίτλους απ’ έξω, όπως δεν σχολιάζουμε τις εμφανίσεις, να μη σχολιάζουμε και όλα τα υπόλοιπα», τόνισε.

Μέσα από το απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή, η Ιωάννα φαίνεται να εξομολογείται πως φοβάται για την ζωή της, καθώς ενημερώθηκε πως οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός.

«Με έχουν ενημερώσει οι δικηγόροι μου ότι εξετάζουν ενδεχόμενο να υπάρχει συνεργός. Φυσικά και με τρομάζει η σκέψη ότι μπορεί να υπάρχει και να κυκλοφορεί ελεύθερος ακόμα».

Οι δύο γυναίκες συναντήθηκαν στο σπίτι της Αννίτας Ναθαναήλ, η οποία έχει δείξει έμπρακτα την στήριξή της στην Ιωάννα.

H Ιωάννα ανοίγοντας την καρδιά της στην Κατερίνα Καινούργιου μίλησε για τον Γολγοθά που ανεβαίνει τον τελευταίο χρόνο αλλά και για την ζωή της πριν από την επίθεση.

Αρχικά αναφέρθηκε στην δίκη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήταν από την αρχή που έχει συμβεί όλη αυτή η επίθεση, από την πρώτη ημέρα, για μένα το μεγαλύτερο ερωτηματικό, το γιατί έχω δεχτεί αυτή την επίθεση, και γιατί να μου κάνει κάποιος όλο αυτό το κακό. Ήταν μεγάλη απογοήτευση και προσβολή.

Μαζί με εμένα έχουν ταλαιπωρηθεί πολλοί άνθρωποι. Η επίθεση έγινε σε μένα, αλλά έχει αντίκτυπο στην οικογένεια και τους φίλους μου. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον. Εκείνη επέλεξε λοιπόν να μην έρθει. Δεν ξέρω αν θα έρθει στις 30 του μήνα στο δικαστήριο, όμως όλη η συμπεριφορά είναι αυτή και δεν την έχει αλλάξει. Έχει μία στάση που δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν δείχνει να έχει κατανοήσει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό είναι αυτό. Κρατάει μία απόσταση σαν να μην την αφορά.

Οι περισσότεροι από τους δικούς μου ανθρώπους φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω και να πάω στη δίκη, όμως για μένα ήταν μονόδρομος γιατί το οφείλω στον εαυτό μου. Θα με βοηθήσει το να βρίσκομαι εκεί το να καταλάβω και να ξεπεράσω όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί και να προχωρήσω παρακάτω. Ψυχολογικά, ενώ με επιβαρύνει, είναι και ένας τρόπος που θα με βοηθήσει να πιστέψω ότι έχω κάνει αυτό που πρέπει να βοηθήσω τον εαυτό μου να προχωρήσει παρακάτω», σημείωσε.

Αναφορικά με τους δημοσιογράφους που αντίκρυσε έξω από το δικαστήριο υποστήριξε: «Ήμουν πολλούς μήνες στην απομόνωση, και για μένα ήταν δύσκολο. Έπαθα σοκ με τον κόσμο έξω από το δικαστήριο, πόσω μάλλον όταν ξέρω ότι τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω μου. Ήξερα ότι θα συμβεί, ήταν αναμενόμενο και προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία.

Η αλήθεια είναι ότι είχα τη διάθεση να μιλήσω γιατί ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να πω μία κουβέντα. Όφειλα να τοποθετηθώ κατά την ώρα που τελείωσε η δίκη πάνω στην απουσία της κατηγορουμένης»

«Ο Σάκης Κεχαγιόγλου με πλησίασε. Μου εξέφρασε τη συμπαράστασή του και προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι είναι άλλος ο ρόλος του συνηγόρου και άλλος ο ρόλος ενός ανθρώπου που προσπαθεί να καταλάβει τον πόνο», είπε για την συνάντησή της με τον συνήγορο της κατηγορούμενης.

Η βιτριολίστρια πριν προβεί σε αυτήν την αποτρόπαια πράξη, είχε μιλήσει με χαρτορίχτρες για να μάθει το «μέλλον» της με τον 40χρονο άντρα που είχε εμμονή.

Η Ιωάννα αποκάλυψε πως έχει ακούσει αποσπάσματα από τις συνομιλίες τους. «Έχω ακούσει αναγκαστικά κάποια από αυτά. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Είναι άλλος ο τρόπος σκέψης ο δικός μου»

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο η δράστιδα, η Ιωάννα δήλωσε πως: «Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι θα είμαι εκεί σε κάθε δικάσιμο, θα ήθελα να είναι εκεί, λυπάμαι που δεν βρίσκει το θάρρος για να αναλάβει τις ευθύνες της. Με αυτή τη συμπεριφορά μόνο τη θέση της επιβαρύνει. Αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι αμετανόητη».

«Όλο αυτό το διάστημα δέχομαι πολλά μηνύματα από τον κόσμο στα social. Συνέχεια με ρωτούσαν για το πώς είναι η υγεία μου, έχω προσπαθήσει να το εξηγήσω, ξέρω όμως ότι ο καθένας μας δεν έχει ιατρικές γνώσεις δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ότι έχω εγκαύματα που μου τα καθάρισαν… Προσπάθησα να εξηγήσω το εύρος της ζημιάς με τη φωτογραφία που ανέβασα, να τους δώσω να καταλάβουν πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία της αποκατάστασης», είπε για τις φωτογραφίες από τα πρώτα χειρουργεία που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

Η ίδια παραδέχτηκε πως δεν είχε δει τον εαυτό της στον καθρέφτη για όσο καιρό νοσηλευόταν, όταν όμως αποφάσισε να το κάνει κατάλαβε την σοβαρότητα της κατάστασης και ένιωσε ευγνώμων που σώθηκε.

Για το πότε είδε φωτογραφίες του εαυτού της μετά την επίθεση: «Ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα μου. Πολλές φορές είχα ρωτήσει τη γιατρό μου τι μου έχει συμβεί πριν δω φωτογραφίες. Όταν είδα τις φωτογραφίες κατάλαβα πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να μου δώσει να καταλάβω το μέγεθος και το βάθος της ζημιάς.

Κατάλαβα πόσο κοντά έφτασα στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Είναι ένας τρόπος να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να είμαι όπως ήμουν. Δεν είχα δει καθόλου την εικόνα μου κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου. Κάθε φορά που έπρεπε να κάνω αλλαγές στις γάζες, γυρνούσα το κεφάλι μου για να μην το αντικρίζω. Λίγο πριν βγω, με βοήθησε η γιατρός μου και μου έδειξε κάποιες φωτογραφίες. Έγινε πολύ σταδιακά κα προσεκτικά. Ήταν πολύ δύσκολο. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να προετοιμαστεί και να το αντιληφθεί. Εμένα μου πήρε πολύ καιρό. “Ο σωματικός πόνος ξεχνιέται, ο ψυχικός δεν ξεπερνιέται” αυτό μου έχει πει η γιατρός μου.

Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι είναι όταν ερχόταν η ώρα να μου πάρουν αίμα, επειδή δεν έχω φλέβες στα χέρια γιατί είναι καμένα, ήταν αυτό που φοβόμουν περισσότερο. Ζητούσα πάντα η γιατρός μου να είναι εκεί. Αυτό ήταν κάτι που ακόμα με τρομάζει.

Το δεύτερο που θυμάμαι πολύ έντονα είναι στα πρώτα χειρουργεία που βρισκόμουν σε κατάσταση σοκ , δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανένα, δεν μπορούσα να μιλήσω, προσπαθούσα να δώσω κουράγιο στον εαυτό μου και αυτό που σκεφτόμουν είναι ότι δεν έχω κάτι να φοβάμαι γιατί το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να πεθάνω. Για μένα ήταν το ίδιο, γιατί ήμουν στο χειρότερο σημείο, ήταν σαν να έχω πεθάνει».

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ημέρα της επίθεσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήταν όλα πολύ φυσιολογικά το προηγούμενο βράδυ. Δεν είχα την αίσθηση ότι κάτι κακό θα μου συμβεί. Σηκώθηκα, ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου.»

«Έχω τραυματιστεί σε όλο μου το σώμα. Ουσιαστικά ανέπαφη είμαι από τις γάμπες και κάτω. Έχει τελειώσει η πρώτη φάση των χειρουργείων για να είμαι στη ζωή και να είμαι λειτουργική. Επιβάλλεται καθημερινά να κάνω θεραπείες και περιποιήσεις με ειδικές κρέμες και ειδικά μασάζ. Μέχρι να περάσω στη δεύτερη φάση που θα ξεκινήσω πάλι χειρουργεία για να αποκαταστήσω όσα σημεία δεν έχουν πάει καλά.

Ο ρόλος της μάσκας είναι να με πιέζει, όχι να κρύβει την όψη μου. Η κ. Καλοφώνου μου έχει εξηγήσει όλους τους κινδύνους, μπορεί να μην πάνε καλά κάποια από τα επόμενα χειρουργεία», είπε σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This